18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Bayram hazırlıkları tamamlandı

Osmaniye Kurban Hizmetleri Komisyonu, kurban satış ve kesim yerleri ile kesim ücretlerini belirledi.

Müftülük Toplantı Salonu'nda Vali Yardımcısı Yüksel Ünal başkanlığında toplanan komisyon, Kurban Bayramı dolayısıyla alınacak tedbirleri görüştü. Toplantı sonunda yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Kurban satış yeri olarak; Saimbeyli İlköğretim Okulu yanındaki boşluk ve Osmaniye Belediyesi hayvan satış pazarı kullanılacaktır. Kurban kesim yerlerinin dezenfekte edilebilir, zeminde su biriktirmeyen, ışıklandırma ve havalandırması bulunan dini ve hijyenik şartlara uygun yetiştirici, satıcı, görevli personel, kasap, kasap yardımcısı ve vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak yerlerin (su, tuvalet, kapalı oturma yerleri vb.) düzenlenmesi. Kurban kesimi mahallerindeki alt yapı, araç gereç ve yardımcı personel belediye tarafından temin edilecektir. Kurban kesim yerlerinde ihtiyacı karşılayacak kadar kasap ve kasap yardımcısı, birer veteriner ve din görevlisi elemanı bulunacaktır. Kurban kesim yerlerinde görevli kasapların temini belediye tarafından, veterinerin temini Tarım İl Müdürlüğü, din görevlilerinin temini ise İl Müftülüğü tarafından sağlanacaktır.

Kurban kesim yerleri dışında kendi bahçesi ve özel mülkünde kurbanlarını kendi imkanlarıyla kesmek isteyenler, dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uyarak, kurban atıklarını sızdırmaz poşetlere koyarak belediye çöp konteynerine bırakacaklar. Kurban kesim yerleri olarak; Saimbeyli İlköğretim Okulu yanındaki boşlukta belediyece gösterilen yer, Salıpazarı ve Belediye Mezbahanesi kullanılacak. Ayrıca, özel kesim yeri olarak İşleroğlu Et Kombinesi hizmet verecek. Belirlenen kurban kesim yerlerindeki görevli kasaba kestirilmesi halinde; küçükbaş hayvan kesimi ve parçalanması için 20 YTL, büyükbaş hayvan kesimi için 75 YTL, büyükbaş hayvan kesildikten sonra etin kemikten ayrılarak pay edilmesi için 100 YTL ödenecektir. Belirlenen kurban kesim yerlerinde kurbanını kendisi kesmek isteyen şahıslar ise küçükbaş hayvan kesimi için 5 YTL ödeyeceklerdir."

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 16:14:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?