17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

BBP'den imza kampanyası

OSMANİYE'DE BBP'DEN İDAM CEZASI İÇİN İMZA KAMPANYASI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Osmaniye Merkez İlçe Başkanlığı tarafından idam cezasının tekrar geri getirilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen imza kampanyasının başlangıcında konuşan BBP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Aslan, "Türk Milleti'nin vicdanın sesi ve feryadı olarak, TBMM'de bulunan siyasi parti temsilcileri ve iktidar yetkililerine sesleniyoruz. İdam Yasası yeniden çıkarılmalıdır. Yıllardır başımıza dert olan kardeşin kardeşle karşı karşıya geldiği terörle daha etkin mücadele ve son günlerde meydana gelen insanım diyenin kanını donduran el bebek, gül bebek büyüttüğümüz çocuklarımıza yapılan hunharca

saldırılar sonucundan, TBMM tarafında alınan kararın yanlış olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır" dedi.

BBP olarak AB Uyum Yasaları çerçevesinde kaldırılan idam cezasının yeniden çıkarılmasını istediklerini söyleyen Aslan, "Osmaniye'den Meclise sesleniyoruz; İdamı kaldırdınız, bu vahşet ortamını ellerinizle hazırladınız, AB denilen hayal tünelinden çıkarak İdamın geri getirilmesini ve millete sorulması gerektiğini düşünüyoruz. İdamı, AB uyum yasaları çerçevesinde kaldıranlar, kaybolan 3 çocuğun cesedi topraktan çıkarıldığında, vicdanlar paramparça olduğunda bu kararda imzası olanların ne düşündükleri merak

konusudur. Bu suçları işleyenler, birkaç yıl yatıp çıkıyorlar. Bu hafife alınacak bir şey değil. İdam cezasının yasalaşmasını ve Meclis'te kabulünü istiyoruz. Hükümete de buradan sesleniyoruz; İdam cezasını da referanduma sunun, milletimizin önüne getirin bakalım ne çıkacak? Milletimiz idam cezasının geri gelmesini istiyor. İdam cezası yasallaşmalı ve kabul edilmelidir. Ahlaki terör ve bölücü terör suçları için idam cezası istiyoruz" diye konuştu.

BBP Osmaniye İl Başkanı İsmail Gümüş de imza kampanyası kapsamında açılan stantın Cumhuriyet Meydanı'nda 1 Nisan Cuma günü saat 14.00'a kadar açık kalacağını belirterek, "Partimizin ülke genelinde düzenlediği bu kampanyada toplanan imzalar, genel merkezimiz tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulacaktır. Tüm Osmaniyelileri kampanyamıza davet ediyoruz" diye konuştu.

OSMANİYE'DE BBP'DEN İDAM CEZASI İÇİN İMZA KAMPANYASI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2011 Çarşamba 14:33:03
Güncelleme :30 Mart 2011 Çarşamba 16:56:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?