17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Belediyede gergin bekleyiş

Osmaniye'nin Düziçi ilçesine bağlı Ellek Belde Belediyesi'nde 29 Mart yerel seçimleri sonrasında işten çıkarılan 9 işçi ile birlikte 14 Haziran'a kadar 22 kişinin daha çıkarılacağı söylentileri gerginliğe neden oldu.

DİSK Adana Bölge Başkanı Kemal Aslan, beraberindeki DİSK'e bağlı sendika yetkilileriyle birlikte işçilerin akıbeti hakkında Ellek Belediye Başkan Vekili Ayhan Nergiz ile görüştü.

Beldede nüfusun giderek azaldığını belirten Nergiz, "Beldemizin nüfusu 13 binden 8 bine düşmüştür. Gelir kaybımız ve İller Bankası ödeneğimizde buna bağlı olarak düşmüştür. Belediye hizmet araçlarımızın hepsi arızalıdır. İşçilerimize 5 aydır maaş veremiyoruz. Onlara maaş vermeyip burada tutarak perişan etmek yerine, önlerine bakmalarının daha yararlı olacağını düşündük ve çıkışlarını istedik. Buna mecburuz" dedi.

Aslan ise, işten çıkarmaların tamamen yanlış ve hukuk dışı olduğunu savunarak, işçilerin dava açması halinde tekrar işlerinin başına dönebileceğini ancak buradan doğan tazminatın belediyeye ağır zarar vereceğini kaydetti. Aslan, "Bölgede en az maaş alan belediye işçileri sizin işçinizdir. Ortalama 750 TL maaş alıyorlar. Belediyenin geliri az olabilir, İller Bankası ödeneği yetişmeyebilir ama bir yandan çıkış yaparken diğer yandan kayıt dışı işçi aldığınızı öğrendik. Buna ne diyorsunuz. İşçi çıkarmanızdaki gerekçe siyasidir" diye konuştu.

Bunun üzerine Belediye Başkan Vekili Ayhan Nergiz, belediyede böyle bir durumun söz konusu olmadığını, işçi çıkarmalarda devam etme noktasında kararlı olduklarını söyledi.

Ellek Belediyesi'ndeki görüşmenin ardından işten çıkarılan işçiler ve aileleri yetkililere tepki gösterdi. İşçi aileleri, aylardır evlerine ekmek alamadıklarını belirterek, esnafa olan borçları yüzünden sokağa çıkamadıklarını ifade ettiler.

Daha sonra belediye başkanının makam odasını basmak isteyen işçi aileleri, jandarma ekiplerinin müdahalesiyle karşılaştı. Beldede herhangi bir olay çıkmaması için jandarma tarafından güvenlik önlemleri alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 17:45:13
Güncelleme :13 Mayıs 2009 Çarşamba 17:53:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet kaplan IP: 85.106.250.xxx Tarih : 13.05.2009 22:52:45

sayın başbakanım seçim yatırımlarını yerel seçimlerde kadro dağıtarak oyunu artırmaya çalıştı ama yeterli olmayınca şimdilerde akp partilerinin kazandığı belediyelerde kadrolu işleri bile çıkarmaya başladılar.çıkarma sebebleri kendilerine oy vermemesi.ama sayın başbakan bu çıkan işçilerin ailesine çocuklarına nasıl ekmek götürecek bu türkiyede demokrasi yok mu?sana oyverenler kalıyo vermeyenler çıkıyor iyi  valla saltanata çevirelim biz bu mustafa kemal atatürkün kurduğu cumhuriyetçiliği...inş yetkili makamlar bu  işçilere sahip çıkar...