20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

Belediyeden 'Alo Doğum Hattı'

OSMANİYE BELEDİYESİ’NDEN ALO DOĞUM HATTI

Osmaniye Belediyesi anne adaylarına ücretsiz ambulans hizmeti vermek üzere Alo Doğum Hattı’nı hayata geçirdi.

Osmaniye Belediyesi Alo Doğum Hattı siyasi partilerin kadın temsilcileri ve kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin hazır bulunduğu tanıtım toplantısı ile faaliyetlerine başladı.

Törende konuşan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, anne adaylarının ve bebeklerin sağlığı ve selameti için bu uygulamayı hayata geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Biz bu hizmeti doğacak olan bebeklerimizin ve onları doğuracak olan analarımızın bacılarımızın sağlığı sıhhati ve selameti için gerçekleştirmeyi düşündük ve bu gün hayata geçiriyoruz. Osmaniye Belediyesi olarak hamile olan bütün kadınlarımızın yanında ve emrindeyiz. Onun için bu tesisi ve sistemi kurduk. Biz burada bir ulaşım hizmeti vereceğiz. Hamile olan kişi 444 15 64 nolu hattımızı arayacak, ambulansımız anne adayımızı evinden alacak hangi hastaneye, hangi doktora gitmek istiyorsa oraya götürecek. Sağlık kuruluşunda işi biten anne adayımızı tekrar evine götürecek. Alo Doğum Hattı ebe ve hemşire nezaretinde sağlıklı bir ortamda ulaşmanızı sağlayan bir hattır."

Törenin ardından Alo Doğum Hattı Ambulansı ilk hizmetini gerçekleştirdi. Hastaneye götürülen anne adayı Seçim Acun, hastanedeki işlemlerin ardından tekrar evine bırakıldı.

OSMANİYE BELEDİYESİ’NDEN ALO DOĞUM HATTI
OSMANİYE BELEDİYESİ’NDEN ALO DOĞUM HATTI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 12:46:05
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 12:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?