19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Belediyeden temizlik atağı

OSMANİYE BELEDİYESİ’NDEN TEMİZLİK ATAĞI

Osmaniye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü evlerde kullanılan bitkisel atık yağlarının şehir kanalizasyonuna girmeden özel kaplarda toplanması için pilot bölge seçtiği Fakıuşağı TOKİ konutlarında çalışma başlattı.

Pilot bölge seçilen Fakıuşağı TOKİ Konutlarına Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri tarafından bitkisel atık yağ toplama kaplarının dağıtımına başlandı. Uygulama ile ilgili olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bitkisel atık yağların çevreye yönelik verdiği zararları en aza indirmek amacıyla pilot bölge olarak seçilen Fakıuşağı TOKİ konutlarında vatandaşlara bilgi verilerek bitkisel atık yağ toplama kaplarının dağıtımına başlandığı ifade edildi. Bitkisel atık yağ toplama kaplarının düzenli olarak evlerden alınacağı bildirilen açıklamada uygulamanın diğer yerleşim alanlarında da yaygınlaştırılması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada uygulamanın restoran, lokanta, sanayi mutfakları, otel, fabrika ve hazır yemek üretimi yapan tesisler için de başlatıldığı vurgulandı. Açıklamada “Pilot bölge uygulamasının başlamadığı bölgelerde de vatandaşların bitkisel atık yağları ağzı sıkıca kapanacak saklama kaplarında muhafaza ederek Belediyemizin Alo 153 nolu telefonuna bildirmeleri halinde Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince evlerden alınacaktır. Toplanan bitkisel atık yağlar bertaraf tesislerine gönderilecektir”denildi.

OSMANİYE BELEDİYESİ’NDEN TEMİZLİK ATAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2010 Perşembe 10:36:02
Güncelleme :21 Ekim 2010 Perşembe 10:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kurt IP: 88.227.149.xxx Tarih : 26.10.2010 19:04:32

önce şu çöpleri n kokusunu halletsenizde insanca yaşasak şurada.Sayın belediye yetkilileri...