18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

BEM-BİR-SEN'den üyelerine iftar

Memur-Sen Osmaniye İl Temsilcisi Mücahit Çelik, toplu görüşmelerde 4688 sayılı yasanın yetersizliğinin bir kez daha görüldüğünü belirterek, bu yasanın, Uluslararası Çalışma Örgütü'yle yapılan sözleşmeye aykırı olduğunu ileri sürdü.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Osmaniye Şubesi, üyelerine iftar verdi. Serhat Et ve Balık Lokantası'ndaki iftar yemeğine; Memur-Sen İl Temsilcisi Mücahit Çelik, Memur-Sen'e bağlı diğer sendikaların temsilcileri ile sendika üyeleri katıldı. İftar yemeği sonrası üyelerine yemeğe katıldıkları için teşekkür eden Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Meke, "Buradaki birlik ve beraberliğimiz her zaman bu şekilde devam etmelidir. Çünkü birlikten her zaman güç doğar. Görevini tam olarak yapmak isteyen bir sendika da güçlü olmak zorundadır. Bu gücü bizlere sizler vereceksiniz" dedi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Mücahit Çelik ise, toplu görüşmelere değinerek, "Yaklaşık 1.5 milyon memurla hükümetin 15 Ağustos'tan itibaren yürüttüğü toplu görüşmeler, gerçekleştirilen son toplantıda anlaşmazlıkla sonuçlandı. Biz, hükümetin ve Kamu İşveren Kurulu'nun, Uzlaştırma Kurulu kararlarını esas almasını istedik. Ancak Kamu İşveren Kurulu bunu kabul etmedi ve şimdi memura yapılacak zam için son söz Bakanlar Kurulu'na kaldı. Çünkü; 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası, Kamu İşveren Kurulu ile yetkili memur sendikaları arasında anlaşmaya varılamaması durumunda, memurlara yapılacak zam konusunda son sözü Bakanlar Kurulu'na bırakıyor. Biz burada 4688 sayılı yasanın yetersizliğini bir kez daha gördük. Toplu görüşmeler yasanın azizliğine uğradı. Söz konusu yasayla toplu sözleşmeyi bırakın, toplu görüşme dahi yapılamayacağının altını çizmek istiyorum. Zaten bu yasa, Uluslararası Çalışma Örgütü ve Türkiye'nin imzaladığı uluslararası sözleşmelere de aykırıdır. Bizler, memura iş bırakma, grev ve toplu sözleşme yapma haklarının da verileceği gerçek bir yasa istiyoruz" diye konuştu.

Memurların kendi haklarına kendilerinin sahip çıkmak zorunda olduğunu ifade eden Çelik, "Çünkü siz kendi hakkınıza sahip çıkmazsanız, başkası sizin hakkınıza sahip çıkmaz. Bunun için iyi örgütlenmek zorundayız. Bizler ne kadar güçlü olursak, isteklerimizi o kadar güçlü duyururuz. Bugün açlık sınırında maaş alan memurumuzun refah düzeyini artırmak için tam yetkili olmalıyız. Bunun için de güç gerekiyor. Üye olmayanları da üyeliğe davet etmeliyiz. Bugün Avrupa ülkelerinde sendikasız işçi, memur ve hatta özel sektör çalışanı yoktur. Bizde ise bir vurdumduymazlık var. Artık bunu aşmalıyız. Memurlar da birlik beraberlik içerisinde olmalıdırlar. Ancak o zaman tam anlamıyla haklarımızı alırız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 12:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?