21
Mayıs
2024
Salı
OSMANİYE

Berber ve kuaförlere saç ekimi dersi

Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Atilla Kaya, saç dökülmesinin kader olabileceğini; ancak kel yaşamanın kader olmadığını söyledi.

Osmaniye’de bulunan berber ve kuaförler, kentteki Uzman Laser Merkezi’nde uygulanmaya başlanan saç ekimi konusunda bilgilendirdi. Osmaniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çapar’ın organize ettiği Köşk Restaurant’ta düzenlenen toplantıya Osmaniye’deki berber ve kuaförler katıldı.

Katılımcılara saç ekimi, saç dökülmesi, saç mezoterapisi ve saç karboxiterapisi konularında sinevizyon eşliğinde bilgi veren Uzman Laser Merkezi sahibi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Atilla Kaya, "Saç dökülmesi kader olabilir; ama kel yaşamak kader değildir. Kellik saçlı derideki kılların çeşitli nedenlerle dökülmesidir ve yüzde 90’ı ırsidir. Bu tür dökülmeler sıklıkla 23-30 yaşları arasında görülür. Bunun tedavisi saç nakli, yani saç ekimidir. Saç nakli, vücuttaki kılların çeşitli yöntemlerle alınarak, ihtiyaç duyulan başka alanlara ekilmesi işlemidir. Nakledilen saç, kişinin kendi kılı olduğundan diğer organ nakillerinden farklı olarak asla reddedilmemektedir. Nakledilen kısım tam kıl kökü olduğundan, doğal saçtır ve normal saç gibi uzar, tıraş edilir, taranır ve yıkanır. Tepedeki kıllar genelde DHT hormonunun etkisiyle dökülür. Ense ve vücudun göğüs, koltuk altı ve bacak gibi kısımlarından alınarak ekilen kıllar, DHT hormonundan etkilenmediği için asla dökülmez. Son yıllarda dünyada giderek yaygınlaşan ve kliniğimizde de uygulanan son teknik ise, FUE (Folliküler Ünite Extractions) yöntemidir. FUE yönteminde kıllar binlerce blok halinde almak yerine çok ince aletlerle tek tek alınarak ekilmektedir. Ekilen kılın yüzde 97’si canlı kalır. Ayrıca ekilen 2 bin kıla karşılık 2 bin 50-2 bin 200 kıl çıkmaya başlar" dedi. Sentetik saç ekiminin avantaj ve dezavantajlarını da anlatan Opr. Dr. Kaya, şunları söyledi:
"Sentetik saç devamlı bakım gerektirmektedir. Ancak bu yöntemde ekilen saç kişinin kendi doğal saçı olacağından herhangi bir bakım gerektirmiyor. Ayrıca bizim yöntemimizde nakil işlemi önemli bir ağrı olmadan bölgenin uyuşturulması ile birkaç saatte yapılmakta, kişi ertesi gün işine dönebilmekte ve 2 gün sonra normal banyosunu yapabilmektedir. Bunun dışında saç ekimi, ismi sebebiyle sadece saç nakli gibi algılanmaktadır. Fakat kaş dökülmesi, bıyık ve sakal bölgesinde yaralanmaya bağlı ve yanık sonucu kılsız alanların doldurularak yara izinin kaybedilmesi gibi amaçlarla da yapılmaktadır."
Opr. Dr. Atilla Kaya, toplantının sonunda berber ve kuaförlerin sorularını cevaplandırdı.

OSMANİYE (İHA) -
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 13:02:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
leyla kodal IP: 81.215.163.xxx Tarih : 19.03.2005 20:06:59
osmaniye gibi küçük bir yerde bu hizmetin veriliyor olmas1 gerçekten çokgüzel