17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Bir köy karantina altında

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Kiremitli köyünde bir kişiyi ısıran köpeğin kuduz çıkması üzerine köy karantinaya alındı.

İlçe Tarım Müdürü F. Rüştü Özeser, "Kiremitli köyünde Osman Bozkurt'u ısıran bir sokak köpeği bir gün sonra öldü. Köpekten aldığımız numune örneklerini Adana Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderdik. Burada yapılan inceleme neticesinde köpeğin kuduz olduğu belirlendi. Bunun üzerine köpeğin ısırdığı Osman Bozkurt Kadirli Devlet Hastanesi'nde aşılanarak tedavi altına alındı." dedi.

Büyükbaş hayvanlarda 6 ay, küçük baş hayvanlarda ise 3 ay karantina uygulanacağını söyleyen Özeser, "Gerekli tedbirleri aldık. Köpek tarafından ısırılan vatandaşımızın sağlık durumu iyi. Korkulacak bir durum yok. Vatandaşlarımızdan şüphelendikleri köpek ısırmalarında durumu ilçe tarım müdürlüğüne bildirmelerini istiyorum." diye konuştu.

İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından karantinaya alınan köyün giriş ve çıkışlarına "Kuduz hastalığı vardır. Hayvan giremez." yazılı bir tabela asıldı.

Sabah
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 12:58:23
Güncelleme :27 Eylül 2008 Cumartesi 13:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?