17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Bisikletiyle dünyayı turluyor

Bisikletiyle dünya turuna çıkan ve 3 aydır Türkiye'nin bazı illerini ziyaret eden ABD'li Barış Elçisi Ron McGerity, Osmaniye’ye geldi.

1999 yılında bisikleti ile İsviçre’nin Cenevre kentinden başladığı dünya turunda bugüne kadar 52 ülkede yüzlerce kenti ziyaret eden Ron McGerity, Türkiye’de Ege ve Akdeniz sahillerini takip ettiği turuna Osmaniye’yi de ekledi. Büyük Osmaniye Oteli’nde kalan McGerity, bisikleti ile seyahat amacının dünyaya barış mesajı vermek olduğunu söyledi.

McGerity, Büyük Osmaniye Oteli Turizm Koordinatörü ve Danışman Bülent Balta aracılığı ile yaptığı açıklamada, "3 aydır Türkiye’deyim ve burada olmaktan çok mutluyum. Burada insanlar çok sıcakkanlı ve misafirperver. Birçok il ve ilçeyi gezdim. Türkiye'de bulunduğum süre içinde insanlar beni çok sıcak karşıladı. Türklerin sıcak insanlar olduğunu biliyordum ama bu kadar misafirperverlik beklemiyordum” dedi.

Üzerinde Brezilyalı ünlü futbolcu Ronaldo'nun imzalayarak kendisine hediye ettiği formayı taşıyan 59 yaşındaki McGerity, evlenip boşandığını, 18 yaşında bir oğlu olduğunu ve gönüllü olarak Barış Elçiliği yaptığını söyledi.

McGerity, Osmaniye’den sonra Hatay’a geçeceğini ve Suriye’deki durumu inceleyip, şayet uygun görürse oradan da Lübnan ve İsrail üzerinden Afrika’nın Akdeniz sahillerindeki ülkeleri ziyaret edeceğini bildirdi.

Büyük Osmaniye Oteli’nin misafirperverliğinden de çok memnun kaldığını ifade eden McGerity, kendisine her türlü yardımcı olan Bülent Balta’ya da teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2012 Salı 14:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?