19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Böyle sahur görülmedi!

OSMANİYE'DE MEHTERANLI SAHUR

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Türkiye'de ve Osmaniye'de ilk olarak mehteranlı sahur yemeği ikram etti.

Saat 02.30 sularında belediye önünde toplanan vatandaşlar ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, mehter takımı ile birlikte Osmaniye'nin caddelerinden yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Burada hazırlanan masalara oturan vatandaşlar, belediyenin hazırlattığı sahur yemeğini afiyetle yedi. Türkiye'de ve Osmaniye'de böylesine bir sahurun ilk defa düzenlenmesinden dolayı çok heyecanlı olduğunu belirten Belediye Başkanı Kadir Kara; "Bizi bu sahurda yalnız bırakmayan tüm hemşerilerime ve dostlarıma

teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Biz sahurun ve seherin bereketini, mehterin nağmeleri ile birleştirmek için bu yola çıktık. İlk defa olarak böyle bir etkinliği düzenliyoruz. Hatta bunu düzenlerken başlangıçta tereddütlerimiz vardı. Acaba muhterem hemşerilerimiz, dostlarımız gecenin bu saatinde evlerinden çıkıp bu meydana gelebilirler mi diye? Ancak burada gördük ki, müthiş bir heyecan var. Osmaniye'ye ne yapılsa azdır, Osmaniyeli her şeyin en iyisi ve güzeline layıktır, hepsine çok

teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar, Allah hepsinden razı olsun" dedi.

Sahur yemeğinin sonunda katılanlara teşekkür konuşması yapan Başkan Kadir Kara, "Bu geceye gösterdiğiniz yoğun ilginiz gerçekten gözlerimi yaşarttı diyebilirim. Benim için ve Osmaniye için çok önemli bir geceydi. Hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Ramazanınızın hayırlı geçmesini diliyorum. İnşallah bu ve benzeri etkinliklerimiz kalan günlerde ve Allah nasip ederse önümüzdeki yıl da devam edecektir. Verdiğiniz destek için yürekten teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun, sağ olun" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Ali Said Çalışkan ise bu yaşına kadar böylesine bir hazzı tatmadığını ifade ederek, mehterin de sahura renk kattığını ifade etti. Vatandaşlar da düzenlenen sahur yemeği ile ilgili yorumlarında heyecanı ve renkli bir geceyi birlikte yaşadıklarını ifade ederek, böyle bir etkinliği düzenleyen belediye başkanına teşekkür ettiler.

Sahur yemeği Müftü Ramazan Çortul'un yaptırdığı dua ile son buldu. Sahur yemeğine 500'e yakın Osmaniyelinin yanı sıra Kırmıtlı Belediye Başkanı Mehmet Doğan, MHP Kadın Kolları Başkanı Sehavet Arslankurt, Ülkü Ocakları Başkanı Ertuğrul Cevahir, MHP'li yöneticiler, bazı kurum müdürleri, belediye başkan yardımcıları ve birim amirleri de katılırken, bayanlar da sahur yemeğine büyük ilgi gösterdi.

OSMANİYE'DE MEHTERANLI SAHUR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2010 Cumartesi 10:24:02
Güncelleme :28 Ağustos 2010 Cumartesi 12:39:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?