17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Bu da akıllı havlu

İlginç buluşlarıyla tanınan Metin Yerdelen'in yeni icadı "Akıllı Havlu", spor yapan kişiye çeşitli rahatlıklar sağlıyor.

Pamukkale Üniversitesi'nde teknisyen olarak görev yapan Metin Yerdelen, geçen hafta Denizli'de tanıttığı "Konuşan Otomobil" projesinin ardından, bugün de Osmaniye'de yeni icadı "Akıllı Havlu"yu tanıttı.

Yeni icadını; özel imal edilmiş, ter çeken hafif tasarımlı bir havlu ile gerçekleştirdiğini belirten Yerdelen, "Havlu iki kat ve bu katlar arasında soketli kablolar var. Birinci katta 3 adet cep var. Bunlar; pil, telefon ve ipod için. Spor yaparken en önemli konu alan ve rahatlıktır. İşte bu havlu da bunları sağlıyor. Kulağınızda kulaklıkla stereo müzik dinlerken cep telefonu çalınca otomatik devreye giriyor, telefon bitince yine ipod ve müzik. Yani eller serbest kalıyor. Ama asıl özellik; kalp ritimleriniz için yapılan ayarlama. Bu limitler değişince sistem yine kulaklıkta konuşarak size yavaşlamanızı bildirir. Hatta dilerseniz eklenecek 'pulse modülü' ile ani kalp bilgilerinizi başka merkezlere cep telefonu ile iletir. Böylece herhangi bir risk taşımadan spor yapabilirsiniz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2007 Çarşamba 13:35:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?