17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Bu davete kulak verin

Tema Osmaniye İl Temsilcisi Hacı Poyraz, erezyon tehlikesinin ancak yeşili yaşatıp korumakla önlenebileceğini belirterek, herkesi bu konuda duyarlı olmaya davat etti. “TEMA’nın Türkiye erozyonla mücadele ve ağaçlandırma ve doğal hayatı koruma vakfı olduğunu belirten Hacı Poyraz, bu konuda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Amaç ülkemizdeki toprak erozyonuna, ormansızlaşmaya, tarım topraklarının yok edilişine, doğal varlıkların tahribine, bio çeşitliliğin,yeşil örtünün yok edilmesini engellemek adına insanları eğitmeyi hedef alır.Eğitim çok önemlidir. Eğitim insanda ve hayvanda davranış değişikliği meydana getirmektir. Örneğin her gördüğü yeşil yaprağı koparan insanı eğiterek onu yaprak koparmaz hale getirmektir. Bu bir bilgi gerektirir. Eğer insanlarımıza yetişkin bir ağcın yaklaşık sekiz insanın oksijenini ürettiğini, ağaçların ve ormanların bizlerin akciğercileri olduğunu öğretirseniz daha dikkatli davranırlar diye düşünüyorum. Dahası onların tahrip olmasını engellerler.. Amaç huzur içinde yaşamaksa bitki-hayvan-toprak-su ayrımı yapmaksızın bütün varlıkların yaşama hakkına saygı diyoruz”

TEMA GÖNÜLLÜLERİNİN SAYISI ARTIYOR

TEMA İl Temsilcisi Hacı Poyraz, çalışmalar sayesinde okullarda da TEMA Gönüllüsü öğrencilerin sayısının giderek arttığını söyledi.

Durdu Atalay - Osmaniye Rehber
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 08:36:24
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 12:24:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?