19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Canlarını polis kurtardı

OSMANİYE'DE BİR KAMYONETTE 38 EŞEK ELE GEÇİRİLDİ

Osmaniye polisi, Tarsus Adana Gaziantep TAG otoyolunda yaptığı yol kontrolünde bir kamyonet içerisinde 38 adet eşek ele geçirdi.

Otoyolda kontrol yapan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, Ömer G. (49) yönetimindeki 06 BY 6192 plakalı kamyoneti Osmaniye turnikeleri yakınında durdurdu. Kamyonette yapılan incelemede, kasa kısmında 38 adet eşek bulundu. Menşei belli olmayan eşekler, Osmaniye Belediyesi Hayvan Pazarı noktasındaki ağıla teslim edilirken, sürücü Ömer G. gözaltına alındı. Ömer G.'nin Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Kadir Kara, "Osmaniye Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından gece geç saatlerde Osmaniye-Adana otoyolunda yapılan kontrollerde, menşei belli olmayan, yani nereden gelip nereye gittiği belli olmayan veya hangi amaçla nereye götürüldüğü belli olmayan 38 adet eşek, bir kamyonetin içerisinde yakalanmıştır. Yakalanan eşekler belediyemizin Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner Müdürlüğü ekipleri tarafından hayvan pazarındaki hayvan ağılına konmuştur. Şu anda da

belediyemizin gözetimi ve bakımı altında bulunmaktadır. Son günlerde ülkemizde ve bölgemizde bu konu ile ilgili ortaya çıkan hassasiyetten dolayı hem belediye olarak hem de emniyet müdürlüğü olarak konu üzerinde hassasiyetle durmaktayız. İnsan sağlığı ile oynamaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu konuda biz belediye olarak kesinlikle bu tür şeylere müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda bölgemizden herhangi bir yere nakile de müsaade etmeyeceğiz ve üzerimize görevi yapacağız. Kanunlar çerçevesinde mücadelemizi

sürdüreceğiz" dedi.

Başkan Kara, eşeklerin hangi amaçla, nereye götürüldüğünün tam olarak bilinmemesine rağmen, 38 adet eşeğin bir kamyonete doldurularak götürülmesinin de akıllara kötü niyetli kişilerin insan sağlığı ile oynamak amaçlı yaptığının geldiğini söyledi. Belediye Başkanı Kadir Kara, yasaların ön gördüğü cezai yaptırımı da uygulayacaklarını bildirdi.

OSMANİYE'DE BİR KAMYONETTE 38 EŞEK ELE GEÇİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 18:05:00
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 18:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?