17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Cerrah'tan ilk ziyaret

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, göreve başladıktan sonraki ilk ziyaretini Gökçedam Köyü'ne yaptı. Cerrah, yapımı devam eden Köy Konağı'nda incelemelerde bulundu.

Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç ile yaptığı ziyarette köy konağını inceleyen Vali Cerrah, bina hakkında Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Kadir Tohumcu'dan bilgi aldı. Tohumcu, Köy Konağı ile ilgili şu bilgileri verdi:

"1950'li yıllarda okul olarak kullanılan bina, yeni okul binası yapıldıktan sonra bir süre Sağlık Ocağı olarak kullanıldı. Daha sonra ise eskiliği nedeniyle atıl durumda kalan bina, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından restore edilerek Köy Konağı haline getirildi.

3 odası bulunan köy konağının, yapımı tamamlandığında 2 odası sağlık evi olarak kullanılacak, diğer odası ise muhtar odası olacak."

Köy konağında incelemelerini bitiren Vali Cerrah, daha sonra köy meydanında Gökçedam Köyü sakinleri ile bir araya geldi.

Köy sakinleriyle bir süre sohbet eden Vali Cerrah, köy sakinlerinden herhangi bir sorun ya da şikayetleri olup olmadığını sordu.

Köy sakinlerinin sağlık ocağı sorunlarını dile getirmeleri üzerine Vali Cerrah, Köy Konağı'nın bitirilmesiyle birlikte konağın 2 odasının aile hekimine tahsis edileceğini, böylelikle sağlık sorunun giderileceğini belirtti.

Bu arada, dile getirilen bir başka sorun ise eğitim konusunda oldu. Köy sakinleri, Vali Cerrah'tan köylerine lise yapılmasını istediler.

Çocuklarının taşımalı eğitimle Cevdetiye Beldesindeki liseye devam ettiğini söyleyen köy sakinleri, çocuklarını Osmaniye'deki liselerde okutamadıklarını belirttiler.

Vali Cerrah, Osmaniye'deki Anadolu Lisesi, Fen Lisesi gibi okulların sınavla öğrenci aldığını, o sınavları kazanan tüm çocukların nerede yaşadıklarına bakılmadan öğrenci kabul ettiğini ifade etti.

Vali Cerrah ayrıca meslek liselerinin önemine de vurgu yaparak, gelişen Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) teknik elemanlara ihtiyaç duyduğunu ve meslek lisesi mezunlarının OSB'de kolaylıkla iş bulma imkânına sahip olabileceğini dile getirdi.

Vali Cerrah, daha sonra köy meydanına gelen çocuklarla da bir süre sohbet etti. Ziyaretinin bitiminde köy sakinleriyle vedalaşan Cerrah, "Bu benim ilk ziyaret ettiğim köy.

Bundan sonra sık sık bir araya geleceğiz. İnşallah köy konağının açılışını da birlikte yapacağız. Başka ne hizmetler yapabiliriz onlara bakacağız" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 19:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?