17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

CHP Osmaniye adayı belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Osmaniye Belediye Başkan Adayı'nın Haydar Aktürk olduğunu açıkladı.

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına; CHP Hatay milletvekili Gökhan Durgun, Kahramanmaraş milletvekili Durdu Özpolatlar, mevcut ve eski belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

CHP İl Başkanı İrfan Erdem, Osmaniye'nin deneyimli, bilgili, kültürlü ve şehir planlamasını iyi bilen bir belediye başkanına ihtiyacı olduğunu belirterek, bu konuda uzman olan mimar Haydar Aktürk'ü belediye başkan adayı yaptıklarını söyledi.
İl Basın Sözcüsü Hüseyin Kök ise, yaptığı konuşmada İsrail'i kınayarak, "Emperyalizmin Ortadoğu'daki temsilcisi İsrail'in Gazze'deki katliamına can dayanmaz. Hamas terör örgütünü cezalandırmayı bahane ederek Gazze'de çoluk-çocuk, kadın-erkek, okul-cami demeden katliam yapan İsrail'i ve onun katliamına sessiz kalan, demokrasi havarisi geçinen AB ülkelerini, ABD'yi şiddetle kınıyor, akan kanın bir an önce durdurulmasını istiyoruz" dedi.

CHP milletvekilleri de yaptıkları konuşmada iktidarı eleştirerek, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin iktidara tepki seçimi olacağını ve bu nedenle de Osmaniye'de CHP Adayı Haydar Aktürk'ün belediye başkanı seçilmesi gerektiğini söyledi. Milletvekili Durgun, şehir planlamasını ve sosyal demokrat belediyeciliği iyi bilen Aktürk'ün bu nedenle aday gösterildiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Haydar Aktürk'ün özgeçmişi okundu. Ardından kürsüye gelen Aktürk, ilk olarak basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı ve onlara karanfil verdi. Aktürk, yaptığı konuşmada, partililerden ve tüm Osmaniyelilerden kendisine destek olmalarını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 18:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?