17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

CHP'li adaya çirkin saldırı

Osmaniye'de CHP'li belediye başkan adayı, evinin önünde bir kişi tarafından darp edilmesi sonucu yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay, sabah saatlerinde Esenevler Mahallesi'nde meydana geldi. Evinden çıkarken Eren Ü. (35) adlı şahsın saldırısına uğrayan CHP'li belediye başkan adayı Haydar Aktürk, darp sonucu yüzünden ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. 112 Acil Servis ambulansı ile kaldırıldığı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Aktürk'ü eşi Zahide Aktürk yalnız bırakmazken, olayı duyan partililer de hastaneye akın etti.

Olayın şokunu yaşayan Haydar Aktürk, "Eren Ü. ile seçimlerde beraber çalışmıştık. Benim seçim aracını kullanıyordu. Kendisi daha önce başka partiyi destekliyordu. Ancak annesi kirvem olduğu için bu seçimde aday olunca benimle çalıştı. Seçim sonuçlarının belli olmasından sonra dün partiye gelerek bana 'Bizi rezil ettin. Bizi MHP'ye sattınız, MHP ile anlaşma yaptınız' gibi şeyler söyledi. Ben de kendisine böyle bir şey olmadığını söyledim. Kendisi de gitti. Demek ki dolmuş olacak. Sabahleyin evden çıktım ve arabamın tam kapısını açarken kendi arabasından çıkıp koşarak yanıma geldi. 'Beni rezil ettiniz' dedi ve tekme tokat ve yumrukla bana vurmaya başladı. Bende aldığım darbeler sonucu yere düştüm. Kendisi arabasına binip uzaklaştı. Durum bundan ibaret" dedi.

Olayı duyarak hastaneye gelen CHP Osmaniye İl Başkanı İrfan Erdem ise, olay karşısında çok üzgün olduğunu belirterek, "Böyle bir saldırı bizim partimize yakışmayan bir hareket. Bunu yapanın da partililiğinden şüphe ediyorum. Partili olduğunu da düşünmüyorum. Olayı kınıyorum. Olayla ilgili emniyet güçleri de gerekeni yaptı ve saldırganı kısa sürede yakaladı" diye konuştu.

Saldırıyı gerçekleştiren Eren Ü.'nün polis tarafından yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 16:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ceren IP: 213.248.129.xxx Tarih : 2.04.2009 21:29:29

Ben çok kınadım bir chpli olarak çok ayıp şeyler bunlar haydar bey üzülmeyin herkes yaptığından utanır siz dik durun bu bize yeter kendinize iyi bakın geçmiş olsun dileklerimle.