19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

CHP'ye çirkin saldırı

CHP'NİN SEÇİM BÜROSUNA SALDIRI

Osmaniye'de, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) seçim bürosunun camları gece kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kırıldı.

Edinilen bilgiye göre, CHP'nin Şehit Mehmet Eroğlu Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosu, dün gece faili meçhul kişi ya da kişiler tarafından saldırıya uğradı. Saldırı sonucu seçim bürosunun camları kırıldı. Saldırının gece geç saatlerde olduğunu ve olayın nasıl olduğu ile ilgili bilgilerinin olmadığını belirten CHP Osmaniye İl Başkanı Kemal Tabak, sabah seçim bürosuna geldiklerinde bu durum ile karşılaştıklarını söyledi.

Seçim bürosunun her zaman olduğu gibi dün gece de saat 24.00 gibi kapatıldığını ifade eden Tabak, "Ancak sabah geldiğimizde vitrin camlarına taşla saldırı gerçekleştiğini ve camların kırıldığını gördük. Tabii hemen durumu polise bildirdik" dedi.

Bugüne kadar Osmaniye'de tüm partilerin birbirine saygılı ve demokratik bir şekilde seçim çalışmalarını yürüttüğünü ifade eden Tabak, olayın çok üzücü olduğunu belirterek, "Bunu kim ya da kimler yapmış olursa olsun, bunu yapanları şiddetle kınıyoruz. Bu olay CHP'nin uygarca ve demokratik bir şekilde yürütmek istediği seçim sürecini olumsuz etkilemeyecektir. Yetkililerimizden bunu yapanları kısa sürede bulup ortaya çıkarmasını ve suçluların hak ettikleri cezaya çarptırılmasını istiyorum. Olayın nasıl olduğu ile ilgili bir bilgimiz yok. Sabah geldiğimizde bu durumla karşılaştık ve hemen yetkililere haber verdik. Bunu şiddetle ve nefretle kınıyorum. Bunu yapanların bir an önce ortaya çıkarılmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

CHP'NİN SEÇİM BÜROSUNA SALDIRI
CHP'NİN SEÇİM BÜROSUNA SALDIRI
CHP'NİN SEÇİM BÜROSUNA SALDIRI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 11:50:05
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 16:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?