19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Çiftçi sokağa döküldü

Osmaniye’de çiftçiler, buğday taban fiyatına tepkilerini göstermek için yürüyüş ve miting düzenledi.

Osmaniye’de çiftçiler miting için Salı Pazarı mevkiinde toplandılar. Buradan yürüyüşe geçen çiftçiler, şehir içinde tur attı. Çiftçiler yürüyüş sırasında, "Milli ekonominin temeli ziraattir", "Çiftçinin emeğine tüccar, tacir fiyat biçemez", "Sadaka değil, alın terimizi istiyoruz", "Çiftçi öldü, sen sağ ol Başbakanım", "Çiftçiyi teslim etmek için değil, temsil etmek için görevdeyiz" yazılı pankart ve döviz taşıdı. Bu arada, bir kaplumbağanın üzerine asılan "Sabır taşı çatladı" yazılı dövizle dolaşması ilginç görüntülere neden oldu.

Davul zurna eşliğinde miting alanına gelen çiftçiler, üzerinde "Çiftçi öldü, sen sağ ol Başbakanım" yazılı pankart bulunan temsili çiftçi tabutunu taşıdılar. Miting alanına elinde süt bidonu ile gelen bir süt üreticisi ise sütü yollara döktü.

Mitingde konuşan Gaziantep Ziraat Odası Başkanı Ahmet Bozkurt, "Biz sadaka değil, yardım değil, alın terimizin karşılığını istiyoruz" dedi. Ziraat Odaları Birliği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Topçu ise buğday girdi fiyatlarının buğday fiyat artışının üzerinde olduğunu belirterek, hükümetin buğday alım kararlarını tekrar gözden geçirmesini istedi.

Mitingi düzenleyen Osmaniye Ziraat Odası Başkanı Bahadır Sezgin ise konuşmasında, "Türk tarımı ölmek üzeredir. Geçmişte kendine yeterli 7 tarım ülkesinden biri olan Türkiye, bugün net tarım ürünleri ithalatçısı haline getirilmiştir. Devletin, milletin en zor günlerinde asırlarca canının ve malını hiç esirgemeden veren kahraman çiftçimiz, en önemli ürününe fiyat verilirken maalesef efendi oluyor. Toplumun en büyük kesimini oluşturan Türk çiftçisinin efendiliğini bozdurmaya kimsenin hakkı yoktur" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra çiftçiler dağıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 17:38:26
Güncelleme :28 Haziran 2005 Salı 19:55:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?