17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Çiftçimize destek 4,3 milyar YTL

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 2002 yılında çiftçiye 1 milyar 800 milyon YTL destek verildiğini hatırlatarak, AK Parti'nin hükümeti devraldığında bunu 3 katından fazla arttırarak, 2008 yılından şu ana kadar çiftçiye 4 milyar 300 milyon YTL destek verildiğini söyledi.
AK Parti Osmaniye Merkez İlçe Kongresi'ne katılan Bakan Eker, daha sonra partisinin Kadirli ilçe binasında partililerle bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Eker, AK Parti'nin hükümeti devraldığı 2002 yılında çiftçiye 1 milyar 800 milyon YTL destek verildiğini belirterek, "Biz bunu 3 kattan fazla artırdık ve 2008 yılından şu ana kadar çiftçimize 4 milyar 300 milyon YTL destek verildi. 500 milyon YTL ise kuraklık yaşayan yerler için ödeyeceğiz. 19 kooperatife 13,5 milyon YTL destek verdik.
Çiftçimize hükümetimiz gerekli desteği vermiştir, vermeye de devam edecektir" dedi.
AK Parti Osmaniye Milletvekili D. Mehmet Katsal ise, turpun ve fıstığın merkezinin Kadirli olduğunu söyleyerek, "Bakanımız fıstık ithalatı yapmak zorunda olduğumuzu söyledi. Duruma göre ithalatı Mart, Nisan veya Mayıs ayına kadar ertelettiriyoruz. Fıstığımız çıktığında buna göre para eder ümidindeyiz. Eğer fıstık şu an 1,5 YTL ise ithalat Ocak ayında değil de Nisan'da yapılacak demektir" diye konuştu.
Partililer tarafından yer fıstığı ve dünyaca ünlü Karatepe kilimi hediye edilen Bakan Eker, parti binasından ayrıldıktan sonra Kadirli Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti. Eker, burada süt fabrikasını gezerek fabrika sahibi Hacı Şahin'den bilgi aldı. Tarım Bakanlığı Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında Dünya Bankası desteğiyle kurulan Karacabey Zeytinyağı Fabrikası'nın açılışını da yapan Eker, fabrika sahibi Salih Sarıca'ya başarı diledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 06:51:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?