18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Çocuklar Valilik traşını beğenmedi

Osmaniye Valiliği, yeni başlattığı uygulama ile köy ve kenar mahallelerdeki okullarda okuyan fakir çocukları ücretsiz tıraş ettiriyor. Ancak, tıraş sonrası bazı öğrenciler yapılan tıraşı beğenirken, bazıları beğenmedi.

Osmaniye Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından görevlendirilen 2 bayan kuaförü ile 4 erkek berberi, köylerde ve kenar mahallelerdeki okullarda, fakir öğrencileri tıraş ediyor. Uygulamanın ilki, merkeze bağlı Kırmacalı Köyü İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. Kız öğrencilerin ve erkek öğrencilerin tıraş olduğu sırada arkadaşları şarkılar söyledi. Tıraş sonrası bazı öğrenciler yapılan tıraşı beğenirken, bazıları beğenmedi. Bazı kız öğrenciler ise, ilk defa kuaföre saçlarını yaptırdıklarını söyledi. Köyün yaşlıları da bu tür uygulamanın öğrenciler için büyük bir şans olduğunu belirterek, kendilerinin zamanında çok zor şartlarda tıraş olduklarını söyledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Murat Sak, "Valimiz İsa Küçük’ün talimatı ile masrafları vakfımızdan karşılanmak üzere bu uygulamayı başlattık. Şimdilik merkeze bağlı köylerde ve kenar mahallelerdeki okullarda özellikle fakir öğrencileri tıraş ettiriyoruz. Ancak Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında bu projeyi değerlendirilmek üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Fon Sekreterliği’ne göndereceğiz. Bu projenin tüm Türkiye’de benimseneceğini ümit ediyoruz" dedi.

Bu arada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından okula çeşitli temizlik ürünleri de verildi. Köy Muhtarı Ertuğrul Gül ile Okul Müdürü Saim Tülüce, yapılan yardımlardan dolayı yetkililere teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2005 Perşembe 14:39:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?