18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Çocukları için kreş istiyorlar

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde turp yıkama ve paketleme sektöründe çalışan ve çoğunluğu kadınlardan oluşan işçiler, küçük yaştaki çocuklarını bırakabilecekleri bir yer olmadığından yakınarak ilçeye bir çocuk kreşi yapılmasını istediler.

Türkiye’nin turp ihtiyacının yüzde 70'inin karşılandığı Kadirli’de turp hasadı sezonu boyunca 5 bin kişinin istihdam edildiği sektörde, turpu Savrun çayı üzerinde kurulan kum havuzlarda yıkama ve paketleme yapan ve çoğunluğunu kadın işçilerinin oluşturduğu turp işçileri işe giderken küçük yaştaki çocuklarını bırakabilecekleri bir yer bulunmamasından dertli.

Sabahın ilk ışıklarıyla Savrun çayına işe giden kadın işçilerin bazıları küçük yaştaki çocuklarını bırakabilecekleri bir yer olmadığı için çocuklarını da yanlarında getiriyor. Anneleri turp yıkayıp paketlerken 4-5 yaşlarındaki işçi çocukları kimi zaman su kenarından annelerini izliyorlar kimi zaman beraberce oyun oynuyorlar.
Soğuk ve yağmurlu günlerde dahi Savrun çayı kenarına çocuklarını getirdiklerini belirten kadınlar ise oldukça dertli.

Savrun çayı boyunca turp yıkama havuzlarında 50'ye yakın çocuğun bu şekilde anneleri ile beraber işe gitmek zorunda kaldığını söyleyen işçi kadınlar, "Akşama kadar bu çocuklar burada. Çoğu çocuk hasta ve grip. Ama onlar için bizim çalışmamız şart. Savrun çayı Yetkililerden çocuklarımız için kreş istiyoruz" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2012 Çarşamba 18:07:36
Güncelleme :4 Ocak 2012 Çarşamba 18:11:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?