18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Çökelek tenekesinde esrar

Osmaniye'de bir yolcu minibüsünde, çökelek tenekelerine gizlenmiş piyasa değeri 500 bin lira olan 48 kilo toz esrar ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri, Doğu ve Güneydoğu illerinden temin edilen uyuşturucu maddenin şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalar aracılığı ile Batı ve turistik illerinde pazarlanmak üzere Osmaniye güzergahının kullanılacağı bilgisini aldı.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda yolcu taşımacılığı yapan araçlara yönelik yapılan denetimler esnasında, Gaziantep'ten Adana yönüne gitmekte olan bir yolcu minibüsü durduruldu. Aracın bagajında, 16 kiloluk teneke içerisinde üzeri peynir, çökelek ile gizlenmiş ve ağzı lehimle kapatılmış toplam 7 teneke içerisinde 48 kilo uyuşturucu toz esrar maddesi ele geçirildi. Toz esrarın piyasa değerinin 500 bin TL civarında olduğu bildirildi.

Olayla ilgili araç içerisinde yolcu olarak bulunan A.K. (18) gözaltına alındı. Hırsızlık suçundan sabıkalı olduğu bildirilen A.K., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece "Uyuşturucu madde imal etmek ve ticareti yapmak" suçundan tutuklandı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2012 Çarşamba 14:54:59
Güncelleme :6 Nisan 2012 Cuma 19:05:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?