17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Dar gelirli öğrenciler yararına kermes

Osmaniye'de, fakir ve yetim öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

İlim Sanat ve Kültür Derneği (İLSANDER) tarafından Palalı Süleyman Caddesi'ndeki bir iş yerinde düzenlenen kermesin açılışı, Belediye Başkanı Davut Çuhadar ve AK Parti İl Başkanı Ali Binboğa tarafından gerçekleştirildi.

Gıda ve el işi göz nuru ürünlerin satışa sunulduğu kermes, 4 Nisan Cuma gününe kadar açık kalacak. Kermesten elde edilecek gelir, fakir ve yetim öğrenciler yararına kullanılacak.

İLSANDER Başkanı Süleyman Dağ, kermesi ilk önce Filistin'de zulüm gören Müslümanlar yararına düşündüklerini, ancak prosedürlere takıldığı için bunu hayata geçiremediklerini söyledi. Dernek olarak bugüne kadar okumakta güçlük çeken öğrencilerin yanında olduklarını aktaran Dağ, "Kermesimizde gıda çeşitleri başta olmak üzere her şey mevcut. Buradaki ürünler, hanımlarımız tarafından hazırlandı. Vatandaşlarımızdan kermesimize destek olmalarını bekliyoruz. Gelsinler, yemeklerini burada yesinler, ev ihtiyaçlarını karşılasınlar. Böylece hem fakir ailelere hem de okuma güçlüğü çeken öğrencilere destek olacaklar. Yani hayırlı iş yapmış olacaklar" dedi.

Dağ, dernek olarak gelecek eğitim-öğretim dönemi başlamadan "Yetim Giydirme Kampanyası" başlatacaklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 17:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?