17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

'Deprem Dede' Osmaniye'de

Türk Kızılayı Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ı ziyaret etti. Işıkara, Vali Cerrah ve kaymakamlara; muhtemel afetlere karşı halkı hazırlamak amacıyla başlatılan 'Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi'ni anlattı.

Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi ve Afet Zararlarını Azaltma Programı kapsamında Osmaniye'ye gelen Prof.Dr. Mete Işıkara, "Türk Kızılayı, 141 yıldan beri her afette halkın yardımına koşuyor. Afetler doğanın bir gerçeği olarak kabul ediliyor. Bu yüzden halkımızın afet öncesi bilinçlendirilmesi çok büyük önem taşıyor. Afet zararlarının en aza indirilmesi için eğitim şart. İşte olası afet zararlarını azaltmak için Kızılay şubeleri aracılığı ile yerelde kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak, toplum liderleri aracılığıyla toplumda afetlere karşı hazırlıklı olma ve sosyal bilincini oluşturmak için bu projeyi hayata geçiriyoruz. Diğer taraftan projenin; bir afet sonrası Türk Kızılayı başta olmak üzere yardım kuruluşlarının düzenlediği müdahale ve yardım operasyonlarının daha etkin ve hızlı sürdürülmesine destek olacağı öngörülmektedir" dedi.

Işıkara proje kapsamında yapılan çalışmalara ile ilgili şunları söyledi:
"Proje kapsamında; Kızılay şubelerinde eğiticiler yetiştirilmekte. Yerelde afete hazırlık ve zarar azaltma çalışmalarında yer alan kurumlarla ilişkiler geliştirilmekte. Toplum liderleri için eğitim programları yapılmakta ve ayrıca zarar azaltma kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla anahtar paydaşlar ve toplum liderleri ile ortak etkinlikler yapılmaktadır."

Işıkara, toplum liderlerinin afetlere hazırlanması ile onları izleyen kitlelerin de afetlere hazırlanmasına katkıda bulunulacağı ve afete hazırlık konusunda teşvik edileceğini söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 18:21:41
Güncelleme :5 Kasım 2009 Perşembe 18:23:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?