17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Devlet Bahçeli Osmaniye'de

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, "Terör ve bölücülüğe bulaşmamışlar ise bir siyasi partinin kapatılmasını doğru ve demokratik bir yaklaşım olarak görmeyiz" dedi.

 


Memleketi Osmaniye'ye gelen MHP lideri Bahçeli, partisinin yeni binasının açılışını yaparak, hemşerilerine seslendi.

Parti binasına gelişinde büyük bir izdihamla karşılaşan Bahçeli, Osmaniye'de gördüğü coşku ve ilgiden memnun olduğunu belirterek, önümüzdeki yerel seçimlerde tüm belediyeleri istediğini söyledi. Konuşmasında AK Parti'nin kapatılma davasına da değinen Bahçeli, "Bugün hiç arzu etmesek bile Türkiye'yi ve Türk milletini zorlu bir mücadele beklemektedir. Özellikle iktidar partisi hakkındaki
kapatma davası, bir yandan teslimiyetçilerin gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır. Diğer taraftan ise bu kadrolara umut bağlayan küresel güçlerin gerçek niyetini de anlamamızı sağlamıştır. Biz, MHP olarak bütün siyaset kurumlarının serbestlik içinde olmalarını, ülke için düşündüklerini açıkça söylemelerini isteriz. Şayet terör ve bölücülüğe bulaşmamışlar ise bir siyasi partinin kapatılmasını doğru ve demokratik bir yaklaşım olarak görmeyiz. Böylesi bir durumu asla bir siyasal fırsat olarak değerlendirmeyiz. Bu hem demokrasiye ve siyasete olan güvenimizin gereğidir, hem de milliyetçi siyasetimizin şeref ve haysiyet ilkesidir. Partimiz de hakkında açılan davanın ardından iktidar partisine parti kapatmayı değil, siyasetçilerin bireysel sorumluluk almalarını içeren bir öneriyi sunmuştur. İyi niyetini ve demokrasiye bağlılığını göstermiştir. Ancak hiçkimse bizden Türkiye'nin geleceğinin topyekün bir siyasi partiye endekslenmesini ve bunun dayatmasını kabul etmemizi beklememelidir" dedi.


Konuşmasının ardından yeni parti binasının açılışını yapan Bahçeli, partililerini kabul etti. Bu arada basın mensuplarının bu akşam milli takımımızın Almanya ile oynayacağı yarı final maçı ile ilgili düşüncelerini sorması üzerine Bahçeli, "Bu akşamki maç, ileriki günler için de önemli bir adım olacaktır. Ben inanıyorum ki, son günlerde ve son maçlarda sağlamış olduğumuz yüksek performans, azim ve kararlılık, sonuca ulaşmak, doksan dakika sonunda belli olmuştur. Bu maçta da böyle bir sonuç alacaklarını ümit etmekteyim. Başta Futbol Federasyonu, Teknik Direktör hemşerimiz Fatih Terim bey ve milli takımımızı oluşturan değerli sporcu arkadaşlarımıza üstün başarılar diliyorum. 'Sakat var, yasak var, cezalı vardır' diyerek, 11 oyuncuyu sahaya çıkartamayacak gibi bir aczi ifade eden değerlendirmelere katılmak istemiyoruz. Mevcut kim ise yasaya göre, futbol kuralına göre kaç kişi ile oynanacak ise onlarla çıkıp başarı elde edebileceklerine inanıyorum ve hepsine başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

..
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 07:12:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?