20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

Devlet hastanesinde bir ilk!

OSMANİYE DEVLET HASTANESİ’NDEN BİR İLK

Osmaniye Devlet Hastanesi’nde, ilk kez 1 santimlik delikten böbrek kist ameliyatı yapıldı.

Üroloji Kliniği Uzmanı Op. Dr. Murat Rifaioğlu, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özkan Göğebakan ve Anestesi Uzmanı Dr. Esra Akgün, böbrek şikayeti ile hastaneye gelen 73 yaşındaki Ali Dişlek’in göbeğinin kenarından 1 santimlik delik açıp, böbrek kisti ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Yeni uygulanan ameliyat yöntemi ile ilgili bilgi veren Op. Dr. Rifaioğlu, geleneksel açık cerrahiye kıyasla bu ameliyat yöntemi sayesinde hastaların hastanede daha az yattığını, daha kısa sürede iyileştiğini, daha az ağrı duyup, daha az kan kaybettiğini belirtti. Rifaioğlu, yaklaşık yarım saat süren ameliyat hakkında şunları söyledi:

“Hastanemizde ilk defa Laparoskopik böbrek kist ameliyatı yaptık. Hastamıza ilk önce 4 tane insizyon girişi yaptık. Böbreği gördükten sonra kisti iyice serbestleştirdik. İkinci aşama olarak böbreğin kistini patlatıp suyu emdikten sonra çeperini çıkarttık. Kanama Kontrol sonrası ameliyatımızı sonlandırdık. İnsizyon girişlerinin ikisini bir dikiş, diğer ikisini de iki dikişle kapattık ve hastamızı taburcu edeceğiz. Ameliyat yaklaşık yarım saat sürdü. Osmaniye’de ilk defa uygulanan bu ameliyat, bizim tarafımızdan başarıyla gerçekleştirilmiş oldu.”

Bu arada ameliyatın bir özelliği olduğunu ifade eden Rifaioğlu, “Normalde bu ameliyatlarda 10 cm kesi yapılıyordu ve bu nedenden dolayı hastanın ameliyat sonrası ağrısı çok fazla oluyordu. Toparlanması ise 3-4 günü buluyordu. Şu anda yaptığımız ameliyat sonrası ağrı şikayeti ile gelen 73 yaşındaki hastamızı bir gün sonra inşallah sağlıklı bir şekilde taburcu etmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Op. Dr. Murat Rifaioğlu ameliyat süresince kendisine yardımcı olan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özkan Göğebakan, Anestezi Uzmanı Dr. Esra Akgün, hemşireler Seher Aydın ve Gülseren Demir’e de başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Diğer yandan Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Musa Ezici ise sürekli kendisini yenilemeyi ilke edinmiş hastanelerinde, sağlıklı hizmet sunmaya devam edeceklerini bildirdi.

OSMANİYE DEVLET HASTANESİ’NDEN BİR İLK
OSMANİYE DEVLET HASTANESİ’NDEN BİR İLK
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 17:56:01
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 18:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?