17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

DKAB Öğretmen Sempozyumu yapıldı

Din Kültürü Ahlak Bilgisi (DKAB) Öğretmen Sempozyumu Osmaniye'de yapıldı.

Cebelibereket Kültür Merkezi'nde dördüncüsü gerçekleştirilen sempozyuma İstanbul, Konya, Adana, Malatya, Kütahya, Yozgat ve Osmaniye'den konuşmacılar katılırken, çok sayıda DKAB öğretmeni de sempozyumu izledi.

Osmaniye DKAB Öğretmenleri Platformu ve Ensar Eğitim Kültür ve Dostluk Derneği'nin organizasyonuyla Cebelibereket Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyum, Ensar Vakfı Genel Başkanı Ahmet Şişman ve DKAB Öğretmenleri Platformu adına Gökhan Erenoğlu'nun açılış konuşmaları ile başladı.

İstanbul Güngören Anadolu Lisesi DKAB Öğretmeni Muhammet Yılmaz, öğretmenlere yönelik yaptığı "Etkili Öğretmenliğin Temel Unsurları" konulu sunumunda; "Öğretmen, öğrencilerine düşkün, şefkatli ve merhametli olmalıdır. Hemen sonuç beklememeli, eğitimin bir süreç olduğunu unutmamalıdır. Öğretmen; yaptığı iyiliklere karşılık beklememelidir. İyilik ise; kalemle yazmayı öğretmek, insana bilmediğini öğretmektir. Öğretmen, ümit verir, olumlu geleceği müjdeler, teşvik eder, sevgi ve iyilikle uyarır, uyarılarında kusur bulma anlamı olmamalıdır. Öğretmen; öğrencilerini olumlu yönde değiştirmeye gayret eder ancak öğrencilerinin üzerine tahakküm eden bir zorba olmamalıdır. Öğretmen; davranış bekçisi değildir. Üzerine düşen görevi yapar, sonuçtan dolayı moralini bozmamalı, kendini sorumlu hissetmemelidir. Öğretmen; maddi ve manevi hazırlıklı olmalıdır. Çünkü öğretmenlik, zor, sıkıntılı, stresli bir iştir. Bunu aşmanın yolu da daha çok moral, hazırlıktır. Öğretmenin sözü, özü, davranışları tutarlı ve doğru olmalıdır. Öğretmen sabırlı olmalı, her türlü karanlığa ışık tutan olmalıdır. Yüreğinde öğretmen olamayanlar, gerçekte öğretmen olamazlar" dedi.

Osmaniye Ensar Eğitim Kültür ve Dostluk Derneği Başkanı Esat Çetin de, böyle bir sempozyumu Osmaniye'de düzenlemekten büyük gurur duyduklarını ifade etti.
3 oturum olarak düzenlenen sempozyumda, Nazif Yılmaz "Peygamberimizin Öğretim Yöntemlerinden Örnekler", Halit Araboğlu "DKAB Derslerinde Bilmecelerden Faydalanma", Muhammet Yılmaz "Etkili Öğretmenliğin Temel Unsurları", Eyüp Kirpitçi "DKAB Öğretiminde Drama Yöntemi", Faruk Kanger "İlköğretim DKAB Dersinde Yaratıcı Yazma Tekniğini Kullanmak", Süleyman Güner "Eğitimcilerin Eğitimi Projesi", Nail Karagöz "Hz.Muhammed'in Hayatından Örnek Davranışlar Ünitesinin Proje Görevi Olarak Kullanılması", Aynur Söğüt "Kur'an Merkezli Öğreniyorum Çalışması" ve Haşim Akın "Sınavlar Kabus Olmasın" başlıklı konularda sunum yaptılar.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 13:52:50
Güncelleme :23 Kasım 2008 Pazar 13:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?