17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Düziçi'nde kan davası kavgası

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde yaklaşık 20 yıldan beri devam eden kan davası yüzünden çıkan silahlı kavgada 6 kişi gözaltına alındı.

Düziçi Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, iki aile arasında yaklaşık 20 yıldan beri devam eden kan davası ve çıkar çatışmasından kaynaklı başlayan kavga, kısa sürede büyüyerek ev ve iş yerlerinin kurşunlamasına, karşılıklı tehdide, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulmasına, silahla ateş etmek suretiyle mala zarar verilmesine dönüştü.

Kavgaya müdahale eden Düziçi Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kavganın daha fazla büyümesini önledi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, polis ekipleri, olaylara
karıştıkları tespit edilen H.K. (26), E.Ş. (30), M.Ş. (34), K.C. (22), E.H.S.B (27) ve E.T. (18) adlı kişileri gözaltına aldı. Zanlıların üstlerinde, evlerinde, araçlarında ve olay yerinde yapılan aramalarda 1 adet otomatik av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 23 adet 9 mm çapında mermi, 40 adet av tüfeği fişek kartuşu, 8 adet av tüfeği tapası, 6 adet av tüfeği fişeği, 12 adet kurusıkı tabanca mermisi ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan E.Ş., M.Ş., K.C. ve E.H.S.B. "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, tehdit, ev ve işyeri kurşunlama ve mala zarar verme" suçlarından tutuklanırken, H.K. ile E.T. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yetkililer, olayla ilgili firari 1 kişinin de arandığını bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 10:24:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?