17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Düziçi'ni hortum vurdu!

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde hortum ağaçları devirerek, elektrik direklerini ikiye büktü.

Hortum nedeniyle Düziçi'ne bağlı Çerçioğlu köyü Karakuyu Mahallesi Karayusuflar mevkisindeki özel şahsa ait su kuyusunun 4 elektrik direği bükülürken, bazı ağaçlar da devrildi.

Köy muhtarı Nevzat Ergenç, Aslantaş Barajı yönünden gelen dev bir hortumun köylerinde 10'dan fazla ağacı kökünden söktüğünü veya ortasından kırarak etrafa fırlattığını belirterek, "O sırada ben biçerdöverin üzerindeydim. Buğday biçiyorduk. Aniden hava karardı ve Aslantaş Barajı ile Karatepe Aslantaş Karatepe müzesi istikametinden büyük bir hortum geldi. Üzerinde olduğumuz biçerdöveri 20-30 santimetre havaya kaldırdı, geri bıraktı. Çok korktuk. Sonra etrafta dolandı gitti. Sonrasında köyümüzün Karakuyu Mahallesi Karayusuflar mevkisindeki dev ağaçların bir kısmını kökünden sökmüş, bir kısmını ortasından kopartıp 30-40 metre ileriye fırlatmış. Birçok evin de güneş enerjisini kullanılamaz hale getirdi" dedi.

Hayatında ilk defa böyle bir hortum dehşeti yaşadığını söyleyen Ergenç, "Biz hortumu televizyondan ve sürekli ABD'de yaşandığını görürdük. İlçemizde görüp az bir hasarla atlatınca hep şükürler ettik" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 11:18:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?