18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Düziçi'nin gurur günü

DÜZİÇİ'NİN GURUR GÜNÜ

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı törenlerle kutlandı.

26 Mart Cumartesi gününden itibaren başlayan kutlama etkinliği yamaç paraşütçülerinin uçuş gösterileri başladı. Yamaç paraşütü gösterisi üç gün boyunca yapıldı.

Aynı gün çeşitli illerden gelen kuvayi milliye ve mücahit derneklerine bağlı gruplar, çarşı merkezinde yöresel oyunlar sergilediler, Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı, gösteri sundu.

Özel idare avlusunda belediye tarafından yapılan yeni parkta araştırmacı yazar ve tarihçi Cezmi Yurtsever tarafından bölgenin tarihini ve kurtuluş mücadelesini anlatan resim sergisi açıldı.

27 Mart Pazar akşamı Düziçi şehir stadında yerel sanatçılar tarafından şarkı ve türkü konseri verildi. Konser sırasında havai fişek gösterisi yapıldı.

Bugün yapılan Düziçi Stadı'ndaki kutlamalarda ise Kaymakam Nevzat Şengök, Garnizon Komutanı Üsteğmen Murat Güven ve Belediye Başkanı Ökkeş Namlı tarafından halkın bayramı kutlandı. ÇEAŞ Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan temsili kurtuluş senaryosu canlandırıldı.

Öğrenciler şiir okudu, folklor gösterisi sundu. Kurtuluş anısına gelenekselleştirilen halı saha turnuvası ile kros, resim, kompozisyon ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Resmi geçit ile sona eren kutlamaları yaklaşık 6 bin vatandaş izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2011 Pazartesi 12:35:00
Güncelleme :30 Mart 2011 Çarşamba 16:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?