19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Efsaneler Osmaniye'de

BEŞİKTAŞLI ESKİ FUTBOLCULARI OSMANİYE'DE

Beşiktaş'ta ve milli takımda yıllarca top koşturmuş eski futbolcular Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ın daveti üzerine Osmaniye'ye gelerek halı sahada Valilik takımı ile maç yaptı. Maçı Beşiktaşlı eski futbolcular 16-10 farklı kazandı.

Vali Cerrah'ın 'Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 85. yıldönümü etkinlikleri' kapsamında davet ettiği Beşiktaş'ın ve milli takımın eski futbolcuları Recep Çetin, Ahmet Yıldırım, Ali Eren, Bayram Bektaş ve Yusuf Topaç, Osmaniye'ye geldi. Vali Cerrah'ın konuk ettiği futbolcular maç öncesi bol bol Osmaniye fıstığı yediler. Beşiktaşlı futbolcular maçın oynanacağı Çenet Kardeşler Akdeniz Halı Saha Sosyal Tesisleri'ne gelişlerinde davul zurna ile karşılandı.

Beşiktaşlı futbolcuların takımında kalede Suat Özat görev alırken, Kahramanmaraş Emniyet Müdür Yardımcısı Saim Gül de Beşiktaşlı futbolcuların takımında yer aldı.

Valilik takımında ise Vali Celalettin Cerrah'ın yanı sıra Vali Yardımcıları M. Sadık Tunç ve Hayrettin Çiftçi, İl Genel Sekreter Vekili Hüseyin Karalar, İl Sağlık Müdürü Mehmet Cingöz, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ökkeş Demir yer alırken, kaleyi ise Ökkeş Babaoğlan korudu.

Maçı ise FIFA Kokartlı Süper Lig Hakemi Bünyamin Gezer yönetti. Maçtan önce Vali Cerrah, imzalı Beşiktaş forması dağıttı. Osmaniyeliler ise futbolcular ve hakem Gezer ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Beşiktaşlı futbolcuların yer aldığı mavi takım, valilik takımını 16-10 gibi farklı skorla yenerken Vali Cerrah, ilk yarı kendi takımında ikinci yarıda ise karşı takımda oynadı. Her iki takımda da 2'şer gol atan atan Cerrah, sergilediği güzel futbol ve attığı gollerle bol bol alkış aldı.

Vali Cerrah maç sonunda yaptığı açıklamada, "Futbolcu arkadaşlarımın hepsine ve hakem arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 85. yıldönümünü kutlama etkinlikleri çerçevesinde bu futbol maçını düzenledik. Bu aynı zamanda bir gösteri maçıydı. Diğer yandan arkadaşlarımız bugün sahaya çıksalar, herhalde şuanda oynayan Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan daha iyi futbol oynayacaklarını gösterdiler. O kadar kötü bir Beşiktaş takımından böyle bir Beşiktaşlı futbolcularımız harika

oynadılar, hepsini tebrik ediyorum ve bu davetimize katıldıkları için teşekkür ediyorum. Ayrıca vilayet takımındaki arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Bu etkinliklerimiz devam edecek. Tek düşüncemiz hem böyle önemli ve güzel günleri kutlamak, hem de Osmaniye'mizi tüm Türkiye'ye tanıtmaktır" dedi.

Bu arada Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda aldığı kötü sonuçları da değerlendiren Vali Cerrah, "Kupada oynadıkları son maç ve ondan önceki maçlar çok kötü maçlardı. Bugüne kadar kupada sıfır çeken bir Beşiktaş takımı izlememiştik. Bir taraftar olarak oldukça üzüntülüyüz tabi ki" şeklinde konuştu. Vali Cerrah, ne yapılması gerektiği ile ilgili soruya ise eski bir Beşiktaşlı olarak futbolcu arkadaşların su konuyu daha iyi değerlendireceklerini söyledi.

"YERFISTIĞI DOPİNG YAPTI"

Beşiktaş'ın 'Takoz' lakaplı eski futbolcusu Recep Çetin ise Vali Cerrah'ın daveti ile Osmaniye'ye geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Sayın Valimiz İstanbul'dan buraya gelince biz de onunla birlikte buraya tayin olduk. böyle bir etkinliğin düzenlemesi çok güzel. Biz de çok büyük keyif aldık. Sayın valimiz bize maçtan önce Osmaniye Yerfıstığı'ndan yapılan değişik ürünlerden yedirdi. Bu bize doping etkisi yaptı ve sonuçta güzel bir skor elde ettik. Diğer yandan Osmaniye çok şirin bir ilimiz. Umarım çok daha iyi yerlere gelecektir. Biz çok beğendik. İnşallah tekrar gelmeyi istiyoruz."

Beşiktaş'ın durumu ile ilgili değerlendirme yapan Recep Çetin, "Beşiktaş son zamanlarda tabi ki kötü bir skor aldı, kötü sonuçlar aldı. Ancak baktığınız zaman kötü oyuncular yok. Tabi ki, inişler ve çıkışlar olacak. Sadece geçen senenin çift kupalı bir takımının böyle sonuçlar alması insanı düşündürüyor. Ama bana göre büyük takımlar böyle şeyleri atlatabilir. Sadece ikinci yarıya iyi hazırlanamadı gibi görünüyor. Ama bunun üstesinden gelebilecek kapasitede ve kalitede oyuncuları var. Eminim düzelecektir"

diye konuştu.

Beşiktaş'ın diğer eski futbolcuları Ali Eren, Ahmet Yıldırım, Bayram Bektaş ve Yusuf Topaç da konuşmalarında Vali Cerrah'a teşekkür ederek, Atatürk ile ilgili bir etkinliğe katılmaktan memnun olduklarını, Osmaniye'yi ve insanlarını çok samimi ve sıcakkanlı bulduklarını belirterek, en kısa zamanda tekrar Osmaniye'ye gelmeyi istediklerini söylediler.

Maçın hakemi Bünyamin Gezer ise maç sonrası yaptığı açıklamada, yönettiği maçın kendisi için bir Süper Lig maçından daha zor olduğunu ifade etti. Gezer, Vali Cerrah'ı İstanbul Emniyet Müdürü iken tanıdığını ve her yönettiği maçı izlemeye geldiğinde heyecanlandığını belirterek, "Bugün yine burada aynı heyecanı yaşadım. Yani benim için zor bir maç oldu. Ancak benim de büyük önder Atatürk'ün anısına düzenlenen bir etkinliğe çağrılmamdan dolayı teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Maçı Belediye Başkanı Kadir Kara, Cevdetiye Belediye Başkanı İlhami Önal, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Genel Meclisi Başkanı Hamza Tor, AK Parti ve MHP il başkanları ve yöneticileri, ASKF Osmaniye Temsilcisi Levent Öztürk, İl Futbol Temsilcisi Nedim Ünlü, Osmaniyeli hakemler ile çok sayıda futbolsever izledi.

BEŞİKTAŞLI ESKİ FUTBOLCULARI OSMANİYE'DE
BEŞİKTAŞLI ESKİ FUTBOLCULARI OSMANİYE'DE
BEŞİKTAŞLI ESKİ FUTBOLCULARI OSMANİYE'DE
BEŞİKTAŞLI ESKİ FUTBOLCULARI OSMANİYE'DE
BEŞİKTAŞLI ESKİ FUTBOLCULARI OSMANİYE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 10:28:01
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 12:45:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?