19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Eğitime büyük destek

Osmaniye'de bugüne kadar yaptıkları bağışlarla isimlerinden söz ettiren Özden kardeşler, bağışlarına devam ediyorlar. Günay ve Yücel Özden kardeşler, eğitimde kullanılmak üzere arsa, dükkan ve para bağışında bulundular.

Vali Zübeyir Kemelek ve Milli Eğitim Müdürü Ali Said Çalışkan ile birlikte protokol imzalayan Özden kardeşler, çeşitli bağışlarda bulundular.

Özden kardeşlerden Yücel Özden, Alibeyli Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan yarı hisseli arsa ve dükkanı, Hatay'ın Dörtyol ilçesi Yeniyurt beldesi Gazi Çiftliği mevkisindeki toplam 4 bin metrekare tarla vasıflı arsanın hisseli payını ve ayrıca 50 bin YTL nakit parayı bağışladı.

Yücel Özden, bağışların; Osmaniye merkezde yapılacak olan 1 adet ilköğretim okuluna Ruhi Özden-Yüksel Özden Kardeşler, yine Osmaniye merkezde yapılacak olan 1 adet anaokuluna Seher Sare Özden ve yine Osmaniye merkezde bulunan şimdiki ismi Yunus Emre İlköğretim Okulu olan fakat liseye dönüştürülmesi düşünülen okula da Mustafa Özden isminin verilmesi karşılığında yapıldığını bildirdi.
Günay Özden de, Alibeyli Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan yarı hisseli arsa ve dükkan ile 50 bin YTL nakit parayı, ablası Yücel Özden'in belirttiği şartlarda kullanılması karşılığında bağışladığını belirtti. Özden kardeşler, daha önce de Özden Kardeşler Huzurevi'nin arsası ile oturdukları evi de Kültür ve Sanat Evi yapılması karşılığında bağışlamışlar, bunların dışında yine eğitime birçok bağışlarda bulunmuşlardı.

Yapılan bağışların özellikle eğitim amaçlı olmasının çok önemli olduğuna değinen Vali Zübeyir Kemelek, "Sizlerin yaptığı bu bağışlar ile yapılacak okullarda birçok çocuğumuz eğitim-öğretim görecektir. Bu çok hayırlı bir bağıştır. Bu tür bağışların imkanı olan diğer Osmaniyeli vatandaşlarımıza da örnek olmasını diliyorum. Yaptığınız bağışlar için de Osmaniyeliler adına teşekkür ediyorum" dedi.
Kemelek, bağış yapılan Hatay'ın Dörtyol ilçesi Yeniyurt beldesi Gazi Çiftliği mevkisindeki arsanın eğitim amaçlı olarak yaz kampı şeklinde düzenlenebileceğini bildirdi.

Konuşmaların ardından taraflar düzenlenen protokol metinlerini imzaladılar.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 13:21:47
Güncelleme :2 Kasım 2008 Pazar 13:31:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?