19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Emniyet personelini ödüllendirdi

OSMANİYE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE BAŞARILI PERSONEL ÖDÜLLENDİRİLDİ

2009 yılının Polis Merkezleri yılı olarak kabul edilmesi münasebetiyle uygulanan 'Personel Performans Değerlendirmesi Projesi' kapsamında, Osmaniye Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlerinde başarılı olan polisler ödüllendirildi.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde proje ile ilgili bilgi veren Lojistik Şube Müdürvekili Baykal Yorulmaz, "Genel güvenlik hizmetlerinin halkın ayağına götürüldüğü günümüzde; suçu önlemede, meydana gelen olaylarda ilk müdahaleyi yapıp çözüm mekanizması oluşturan, vatandaşta huzur ve güvenlik duygusu oluşturan başta polis merkezleri olmak üzere il merkezi ve ilçelerimizdeki tüm personelin çalışmalarının, hizmetlerinin değerlendirilerek gayretleri ve başarılarının ölçülmesi

sonucunda personelimizin ödüllendirilmesi hedeflenmiştir. 2009 Ekim ayında uygulamaya konulan 'Personel Performans Değerlendirmesi Projesi'nde; polisin görev alanına giren tüm olaylar ile yürütmekte olduğu idari hizmetler de göz önüne alınarak, her bir olay için belli puanlar tespit edilmiştir. Birim amirlerince her personel için müdahale ettiği olaylar ve başardığı görevler çerçevesinde puanlar verilmiştir. Ekim-Kasım ayları performans değerlendirmesinde personelimizin almış oldukları puanlarla oluşturulan

puan sıralaması, Değerlendirme Komisyonu marifetiyle belli kriterler esas alınarak değerlendirilmiş ve başarılı personellerimiz arasında 200 ve üzeri puan alan toplam 45 personelimizin 'Teşekkür Belgesi' ile ödüllendirilmesine karar verilmiştir" dedi.

Yorulmaz, ayrıca projeye destek vermek amacı ile Osmaniye Güvenlik Hizmetlerini Geliştirme Derneği yönetim kurulunca başarılı görülen 45 personel arasından birimlerinde en başarılı olan 11 personele ise ayrıca birer çeyrek altın ile ödüllendirileceğini bildirdi. Sistemin yeni olmasının eksiklikleri de bünyesinde barındırdığını ifade eden Yorulmaz, "Projenin değerlendirme kriterleri üzerinde adil ölçütlerin yükseltilmesi ile ilgili sorumlu birimlerimiz sürekli çalışmaktadırlar. Önümüzdeki dönemlerde 'Alan

Esaslı' değerlendirme yapılacaktır. Öngörülen üç alan, trafik hizmetleri, operasyonel birimler ve destek birimleridir. Proje kapsamında yapılan tüm uygulamalar göz önüne alındığında; gerek asayiş olaylarında, gerekse trafik kazalarında kısa sürede ciddi azalmalar olduğu tespit edilmiştir. Performans değerlendirme kriterlerindeki yenilikler tamamlandığında personelimizin projemizi daha da benimseyerek projemize sahip çıkacağını ve hizmet standardının yükselteceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Proje ile amaçlarının çok çalışan, özellikle sokakta görev alan personellerin performanslarını değerlendirmek olduğunu söyleyen Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, "Büroda çalışan polisle, sokakta çalışan polisi bir tutmamız mümkün değil. Mükafat almak isteyen arkadaşlarımıza, sokağa çıkmayı özendirmek istiyoruz. Bu arada gördüğümüz bazı aksaklıkları bir dahaki sefere değerlendirmek istiyoruz. Başarılı çalışmalarından dolayı tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından başarılı çalışmalarından dolayı 'Teşekkür Belgesi' almaya hak kazanan polislere ödülleri verildi. Ödül törenine emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, birim amirleri, emniyet mensupları ile Güvenlik Hizmetlerini Güçlendirme Derneği Başkanı Mehmet Satıl ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

OSMANİYE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE BAŞARILI PERSONEL ÖDÜLLENDİRİLDİ
OSMANİYE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE BAŞARILI PERSONEL ÖDÜLLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 22:59:00
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 09:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?