19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Emniyetten 'Mühür' operasyonu

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan projeli çalışmada 11 şahıs ile birlikte silah ve çok sayıda suç aleti ele geçirildi. 

Projeli çalışma olarak düzenlenen "Mühür Operasyonu"nda; "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "örgüte üye olma", "örgüte yardım etme", "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma", "resmi belgede sahtecilik", "hırsızlık" ve "başkalarına ait kimlik bilgilerini kullanma" suçlarını işledikleri şüphesiyle 11 kişi yakalandı. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Osmaniye, Kocaeli, İstanbul ve Adana'da eşzamanlı yapılan operasyonda; A.İ, O.İ, H.D, A.T, M.H.D, S.A, Ö.Ç, D.C, T.K, Y.Ç. ve İ.Ç. isimli şüpheliler yakalanmış, şahıslardan O.İ., A.İ. ve M.İ.'ye ait ikametlerde yapılan aramada; 1 adet CZ 75 marka 9 mm çapında ruhsatsız tabanca, tabancaya ait 2 adet şarjör, 29 adet 9 mm çapında fişek, 9 adet 7,65 mm çapında fişek, 1 adet 6136 SKM kapsamında bıçak, 3 adet kamyon çakma şase etiketi, 2 adet sahte plaka, araç şase numarası basmada kullanılan 138 adet çelik numaratör, A.A. adına tanzim edilmiş 1 adet sahte sürücü belgesi, 1 adet nüfus cüzdanı, O.T. adına tanzim edilmiş 1 adet sahte sürücü belgesi, 2 adet cep telefonu, 1 adet fatura irsaliye koçanı, 20 adet kimlik fotokopisi, 2 adet araç ruhsat fotokopisi, 2 adet vergi levhası, 1 adet taşıt kartı, 2 adet sahte K-1 taşıt belgesi, 1 adet boş motorlu araç tescil belgesi ele geçirilerek, muhafaza altına alınmıştır" denildi. 

Açıklamada ayrıca; "Şahıslar hakkında yapılan tahkikat neticesinde ele geçirilen tabanca ile ilgili yapılan araştırmada; polise ait zati demirbaş tabancası olduğu ve polisin 18 Aralık 2006 günü Mersin ili Erdemli ilçesinde senelik iznini kullandığı esnada ikametinden çalındığı, 25 Kasım 2008 tarihinde İstanbul'da, M.C. ve E.K. isimli şahısların; 22 Kasım 2008 tarihinde İzmir'den bir nakliyat firmasına ait 06 BM 8584 sahte plaka ve sahte ruhsat ile Gaziantep iline götürmek üzere almış oldukları 25.5 ton salça ile ele geçirilmiş ve şahıslar tahkikat için ilimize getirilmiştir. 

Şahısların 4 Ağustos 2008 günü Adana ili Ceyhan ilçesinden nakliye dolandırıcılığı olayı (gübre), 7 Ağustos 2008 günü Kayseri ilinden nakliye dolandırıcılığı (iplik), 15 Eylül 2008 günü Hatay ili Payas beldesinden nakliye dolandırıcılığı (demir), 15 Ekim 2008 günü İstanbul ilinden oto hırsızlığı, 24 Ekim 2008 günü Kocaeli ili Gebze ilçesinden nakliye dolandırıcılığı (demir), 22 Kasım 2008 günü İzmir ili Kınık ilçesinden nakliye dolandırıcılığı (salça) olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir. Ayrıca; gözaltına alınan şahısların arşiv incelemesinde; hırsızlık, dolandırıcılık, uyuşturucu madde kullanma ve satma, sahtecilik suçlarından çoğunluğunun kaydı olduğu, bir şahsın da hırsızlık ve dolandırıcılık suçundan Ankara ve Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüklerince arandığı tespit edilmiştir. Şüpheliler suç unsurları ile birlikte adli makamlara sevk edilmiş, 7 şahıs tutuklanmış, olayla ilgili firari bir şahsın yakalanması çalışmaları devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 11:40:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?