19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Emniyetten velilere uyarı

OSMANİYE EMNİYETİNDEN VELİLERE UYARI

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Çocuk Polisi Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bazı okullarda düzenlenen karne töreninde broşür ile mektup dağıtarak anne ve babalara uyarılarda bulundu.

Çocuk Polisi ekipleri, Atatürk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen 2009/2010 eğitim-öğretim yıl sonu töreninde stant açarak intihar nedenleri ve tavsiyeleri hakkında veli ve öğrencilere broşür ile mektup dağıttı. Bazı okullarda toplam üç bin adet dağıtılan mektup ve broşür hakkında bilgi veren İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, "Bugünlerde çocuklarımız çok yoğun bir sınav sürecinden geçmektedir. SBS' ye girdiler ve ÖSS sınavlarına girecekler. Bu süreçte başarılı olan çocuklarımız olduğu gibi maalesef başarısız çocuklarımız da olacaktır. Başarısız olması durumunda çocuğa uygulanacak şiddet ve dışlamalar, çocuk üzerinde olumsuz etkilere neden olmaktadır. Böyle olunca da çocuklarımız ister istemez yanlış davranışlara sürüklenmektedir. Çocuğa uygulanacak baskı, şiddet ve dışlanma çocuğun evden kopmasına, kaçmasına veya bir çıkış yolu bulamayınca en son çare intiharı kurtuluş olarak görmesine neden olmaktadır. Anne ve babalar onları anlamaya çalışmalı, bu yoğun sınav ve eğitim sürecinde onlara destek vermeye gayret etmelidirler. Çocuklarımızın bu yoğun sınav maratonu sonucunda alacağı sonucun sağlığından ve yaşamından daha önemli olmadığının bilinmesi gerekmektedir" dedi.

Emniyet Müdürlüğü olarak bu konuya dikkat çekmek ve bilgilendirmek için velilere ve öğrencilere mektup ile broşür dağıttıklarını ifade eden Ceren, "Tüm anne ve babalardan rica ediyoruz; Lütfen çocuklarımızı anlamaya çalışalım. Unutmayalım ki onlar bizim çocuklarımızdır" şeklinde konuştu.

OSMANİYE EMNİYETİNDEN VELİLERE UYARI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2010 Cuma 15:51:05
Güncelleme :18 Haziran 2010 Cuma 16:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?