20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

En güzel güvercin seçildi

OSMANİYE'DE GÜVERCİN FESTİVALİ

Osmaniye’de bu yıl 5.’si düzenlenen Geleneksel Güvercin Festivali’nde, kategorilerinde en güzel güvercinler seçilerek sahipleri ödüllendirildi.

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi’nde yapılan festivaldeki yarışmaya Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Mersin, Bursa, İzmir, İstanbul ve Osmaniye’den toplam 297 güvercin katıldı.

Yarışmaya katılan iller arasından oluşturulan 7 kişilik jüri, festivalde Kırmızı Memerdi, Sarı Memerdi, Ağ (Beyaz), Zırhlı Şamı, Kara Müsevvet, Göv Alaca ve Göv Şamı dallarında güvercinlerin en güzelini seçti.

Osmaniye Güvercin Sevenler Derneği adına konuşan Festival Tertip Komitesi Başkanı Hakan Tuncer, amaçlarının kuş sevgisini yaygınlaştırmanın yanı sıra güvercin yetiştiren ve bununla uğraşan insanlar arasındaki birlik ve beraberliği, tanışmayı ve kaynaşmayı sağlamak olduğunu söyledi.

Yarışmada Kırmızı Memerdi dalında Hakan Tuncer (Osmaniye) birinci, Şahin Keskin (Şanlıurfa) ikinci, Mehmet Karpınar (Elbistan) üçüncü oldu.

Sarı Memerdi’de Hakan Tuncer (Osmaniye) birinci, Kemal Barış (Kırıkhan) ikinci, Yahya Ocak (Nizip) üçüncü oldu.

Ağ’da (Beyaz) Beşir Türkoğlu’nun (Şanlıurfa) güvercinleri birinci ve ikinci, Mehmet Taşçı (Osmaniye) üçüncü oldu.

Zırhlı Şamı dalında Hüseyin Yılmaz (Karkamış) birinci, Hakan Tuncer (Osmaniye) ikinci, Şahin Keskin (Şanlıurfa) üçüncü oldu.

Kara Müsevvet’te Beytullah Gök (Elbistan) birinci, Şahin Keskin (Şanlıurfa) ikinci, Mahir Mansuroğlu (Antakya) üçüncü oldu.

Göv Şamı’da Şahin Keskin (Şanlıurfa) birinci, Mehmet Taşçı (Osmaniye) ikinci, Beşir Türkoğlu (Şanlıurfa) üçüncü oldu.

Göv Alaca dalında Beşir Türkoğlu (Şanlıurfa) birinci, Şahin Keskin (Şanlıurfa) ikinci ve Beşir Türkoğlu’na (Şanlıurfa) ait güvercin üçüncü seçildi.

Osmaniyelilerin yanı sıra çevre il ve ilçelerden çok sayıda güvercin severin izlediği yarışmada, dereceye giren güvercinlerin sahiplerine kupa, plaket ve çeşitli ödüller verildi.

OSMANİYE'DE GÜVERCİN FESTİVALİ
OSMANİYE'DE GÜVERCİN FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2011 Pazartesi 13:54:00
Güncelleme :14 Mart 2011 Pazartesi 18:58:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?