17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Engellilerden siyasetçilere tepki

Osmaniye'de engelliler, bugüne kadar siyasetçilerin sorunlarının çözümü için verdikleri sözleri yerine getirmediğini belirtti.

7 Ocak Engelliler Spor Kulübü Derneği ve Evrensel Görme Engelliler Derneği tarafından, Karaoğlanoğlu Parkı'ndaki dernek binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Evrensel Görme Engelliler Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Ali Abdil, "Bugüne kadar iktidar olanlar hep özürlülerin yanında olacaklarını ve sorunların giderileceği sözünü verdiler. Belli sayıda işçi çalıştıran iş yerleri yüzde 3 oranında özürlü işçi çalıştıracak, 75 bin özürlü iş sahibi olacak, engellilere eğitim verilecek şeklinde açıklamalar yapıldı. Yıllar geçti ancak kimse sesimizi duymuyor. Sanki söylemler buzulların içinde dondu. İsteklerimiz ve taleplerimiz yerine getirilmedi" dedi.

Ülke genelinde 8 milyon civarında özürlü insanın bulunduğunu ve bu insanların içinde maddi imkanı olmayan birçok özürlünün yer aldığını söyleyen Abdil, şunları kaydetti:

"Birçok arkadaşımızın akülü arabaya ihtiyacı var. İhtiyaç sahipleri, devletimize yalvarıyor. Ancak kimse seslerini duymuyor. Bu durum Osmaniye'de de böyle. Yetkililere sorunlarımızı bir türlü çözdüremiyoruz. Referansı olanlar işlerini hallediyor. Artık engellilerimizin önündeki engeller kaldırılsın."

7 Ocak Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Muttalip Altın ise gönüllerinden hiçbir engelli insanın olmamasının geçtiğini belirterek, "Ancak bu kaçınılmaz bir durum. Bugünün sağlıklı insanı yarının engelli adayıdır. Kimse isteyerek özürlü olmuyor. Bizim isteğimiz; prosedürlerin kaldırılması ve sorunlarımızın en kısa zamanda çözülmesidir. Biz sadaka değil, destek istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 18:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?