18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Engellilere ulaşım desteği

OSMANİYE BELEDİYESİNDEN ENGELLİLERE ULAŞIM DESTEĞİ

Osmaniye Belediyesi tarafından engelli vatandaşlara şehir içi toplu taşıma araçlarına ücretsiz biniş kartı takdim edildi.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, 17 engelli vatandaşı makamına kabul ederek ücretsiz biniş kartını tek tek verdi. Osmaniye’de engelli vatandaşlar hakları olmalarına rağmen ilk kez bu dönemde ücretsiz biniş kartına sahip oldular.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, “Belediyemiz tarafından şehir içindeki toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmanız noktasında bir ücretsiz seyahat kartı takdim etmek üzere sizleri buraya davet ettik. Son yıllar da ülkemizde tüm dünyada engelli vatandaşlarımızın kolaylaştırılması adına bir dizi önlemler alınıyor. Her geçen gün insanı daha da mutlu edecek düzeyde gelişiyor bu açıdan büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Osmaniye belediyesi olarak ülke genelinde oldukça çok sayıda engellinin yaşıyor. Osmaniye de ki engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak adına onların yaşamını kolaylaştırmak adına yaşamlarına katkı sağlamak adına bazı alanlarda katkıda bulunmak istiyoruz. Bu gün onlardan birini gerçekleştirmeye çalışıyoruz seyahat kartının sizin yaşamınızı kolaylaştıracağını düşünüyoruz sizlere takdim etmek istiyoruz” dedi.

Evrensel Görme Özürlüler Derneği Başkanı Ali Abdil de uzun yıllardan beri bu olay için mücadele ettiklerini ifade ederek, "Rahmetli Musa Şahin döneminden bu yana meclisten karar çıkmasına rağmen bir türlü somut bir çalışma olmadı. Bir türlü faaliyete geçiremiyoruz. Allah razı olsun Kadir başkanımız bu olayı gerçekleştirdi. İnşallah bundan sonrada devam edecek. İstiyoruz ki zayıf olanların hakkı verilsin hakkı verildiğinde kimse hak istemeyecek çünkü hakkını alanlar şükür edecek” dedi.

OSMANİYE BELEDİYESİNDEN ENGELLİLERE ULAŞIM DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2010 Cumartesi 13:09:05
Güncelleme :6 Kasım 2010 Cumartesi 16:20:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?