17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Erdoğan'dan OSB'ye ziyaret

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Tosyalı Holding'in yassı demir çelik yatırımı olan Tosçelik Osmaniye Tesisleri'ni ziyaret etti.

Başbakan Erdoğan, Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Yeşilköy Belde Belediye Başkanı Fatma Görgen'in düğününe katılmak üzere geldiği Osmaniye'de Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) ziyaret etti.

Başbakan Erdoğan, yapımı devam eden tesisleri gezerek, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fut Tosyalı'dan toplam 1 milyar dolara gerçekleştirilecek olan tesisle ilgili bilgi aldı.

Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Tosyalı Holding'in Tosçelik Tesisleri'ni, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'ni taçlandıran bir eser olarak görüyorum. Her şeyden önce Tosyalı kardeşleri kutluyorum. Küresel finans krizinin küresel ekonomik krize dönüştüğü böyle bir dönemde, 100 milyonlarca dolar harcamak suretiyle bu eseri ortaya çıkartmaları, her türlü takdirin üstündedir. Burada binlerce kardeşimizi iş, aş sahibi yapmak suretiyle, bu kriz dönemini vatandaşlarımız için böyle bir memnuniyet ve mutluluk vesilesi yaptıkları için kendilerini tebrik ediyorum, kutluyorum. Ülkemizin ekonomisine sağlayacakları katma değer sebebiyle de ayrıca kutluyorum. Birçok insanlar vardır ki; hep yastıklarının altında bir şeyler saklamaya gayret ederken, Tosyalı grubunun bu noktada böyle bir kriz döneminde gerek holdingleri için, gerekse ülkemiz için bir fırsata dönüştürmenin gayreti içerisinde olmasını ben akıllıca bir yol olarak buluyorum. Bundan dolayı da tebrik ediyorum. Burada ağırlıklı olarak yerli imalatın da olduğunu görmek, beni Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak ayrıca mutlu etti. Demek ki, bu millet istediği zaman başarabiliyor. Hani Anadolu'da
güzel bir ifade var; 'Azmin önünde hiçbir şey duramaz'. Bu millet, tarih buyunca o azim ve inançla bunu başarmış, neticesini almış ve buradan da bu neticenin alınacağına inanıyorum" dedi.

Bu arada Osmaniye'nin yeni Valisi olan Celalettin Cerrah'tan da övgü ile bahseden Başbakan Erdoğan, "Yeni valimiz ile birlikte inşallah yeni bir heyecan yakalama fırsatı olacak. Ben buna da inanıyorum" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın ziyaretine Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı.

Öte yandan Başbakan'ı görmek isteyen işçiler izdihama neden oldu. Erdoğan, Hatay'ın Dörtyol ilçesi Yeşilköy Belediye Başkanı Görgen'in düğün törenine katılmak üzere OSB'den ayrıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 16:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?