19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Eski bakandan vefa örneği

ESKİ BAKAN HASAN AKSAY MEMLEKETİNE CAMİ YAPTIRDI

Adalet Partisi'nden 12 ve 13. Dönem Adana Milletvekili, 15 ve 16. Dönem Milli Selamet Partisi İstanbul Milletvekilliği yapan eski devlet bakanı ve Milli Nizam Partisi kurucularından Hasan Aksay, memleketi Osmaniye'nin Düziçi ilçesine babasının adını verdiği bir cami yaptırdı.

Camiler ve Din Görevlileri Hatası'nda yapılan açılışa çok sayıda davetlinin yanı sıra Düziçi Kaymakamı Nevzat Şengök, Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Adnan Ünsal, 22. Dönem AK Parti Osmaniye Milletvekili Mehmet Sarı, Diyanet İşleri Başkan Vekili ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Muhlis Akar, Başbakanlık Müşaviri Ali Yücel, Gazeteci Yazar Mustafa Karahasanoğlu, Gazeteci Yazar Abdurahman Dilipak, Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul, Düziçi Müftüsü Gıyasettin Yılmaz, Elek Belediye Başkanı İsak Yeşildemir de katıldı.

Açılış töreninde konuşan Hasan Aksay, "Camiye bir dönem Bahçe ilçesinde "Kara müftü" olarak tanınan ve 6 ciltlik "Osmanlı Uleması" kitabında son Osmanlı uleması olarak gösterilen babam Mehmet Emin Aksay'ın adını verdik. Bu bölgede yetişmiş bir insanın adını vermekte ayrı bir anlam taşıyor. Bu camide aynı anda bin kişi namaz kılabilecek. 2 yıl süren inşaat 470 bin liraya mal oldu. Memleketime böyle bir camiyi kazandırmak bizleri onurlandırdı" dedi.

Kur’anı Kerim okutularak yapılan caminin açılışından sonra kılınan öğle namazına müteakip birde yemek verildi.

ESKİ BAKAN HASAN AKSAY MEMLEKETİNE CAMİ YAPTIRDI
ESKİ BAKAN HASAN AKSAY MEMLEKETİNE CAMİ YAPTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 11:23:03
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 12:41:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?