17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Fakir çocuklara spor okulu açıldı

Osmaniye'de fakir çocukların spor yapmasını ağlamak amacıyla spor okulu açıldı.

Çalışmalarına 2007 yılında başlayan "Parlayan Yıldızlar Spor Okulları"nın açılışı törenle yapıldı. Parlayan Yıldızlar Spor Okulları'nda boks, badminton, voleybol, judo, atletizm, masa tenisi, basketbol, çim hokeyi, tekvando, güreş, karate, halter, dağcılık gibi branşlarda sporcular yetiştirilecek.

Osmaniye'de fakir çocukların spor yapmasını ağlamak amacıyla spor okulu açıldı. Çalışmalarına 2007 yılında başlayan "Parlayan Yıldızlar Spor Okulları"nın açılışı törenle yapıldı. Parlayan Yıldızlar Spor Okulları'nda boks, badminton, voleybol, judo, atletizm, masa tenisi, basketbol, çim hokeyi, tekvando, güreş, karate, halter, dağcılık gibi branşlarda sporcular yetiştirilecek.

Vali Zübeyir Kemelek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın öncülüğünde kurulan spor okullarıyla maddi imkansızlıklar sebebiyle spor yapamayan çok sayıda çocuğa bu imkanı sağlamayı hedeflendiklerini söyledi.

Bu projenin alt yapısı için çeşitli kesimlerden fikir alışverişinde bulunulduğunu aktaran Vali Kemelek, "Çeşitli spor branşlarının yer aldığı okulda geleceğin başarılı sporcularının yetişeceğine inanıyorum." dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ise 2007 yılında müdürlüklerine bağlı olarak faaliyet gösteren spor branşlarında elde edilen başarılardan bahsederek proje hakkında bilgiler verdi.

Projenin SYDV'ye kaydı bulunan ve spor yapma imkanı bulamayan yetenekli çocukların spor hayatına kazandırılmaları ve enerjilerini olumlu yönde harcayarak kötü ortamlardan uzak tutulmalarını sağlayacağını kaydeden Demir, "Proje kapsamında sporculara dağıtılacak tüm malzemeler vakıf tarafından, bu sporcuları eğitecek antrenör ihtiyacı ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından karşılanmıştır." diye konuştu.

Törene AK Parti Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Mete Doğruer, Belediye Başkanı Davut Çuhadar ile çok sayıda sporcu katıldı.

CHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 09:00:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?