19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Fidyeci çetenin 5 üyesi yakalandı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir esnafı kaçırıp ailesinden fidye istediği ileri sürülen çetenin 5 elemanı yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay, Osmaniye merkeze bağlı Kanlıgeçit mevkiinde meydana geldi. Düziçi'nde esnaflık yapan Hüseyin B. (37), 80 DH 080 plakalı otomobiliyle Osmaniye'den Düziçi'ne gittiği sırada Kanlıgeçit mevkiinde 2 araç tarafından önü kesilerek durduruldu.

Silahlı oldukları öğrenilen kişiler rasgele ateş ederek araç içerisinde bulunan Hüseyin B.'yi araçtan indirdi. Daha sonra şahıslar Hüseyin B.'yi arabasıyla beraber yanlarına alarak olay yerinden ayrıldılar. Hüseyin B.'nin, gözlerini bağlayarak
Kadirli'de önce bir eve ardından bir kum ocağına, oradan da Aydınlar köyünde bir çiftliğe götüren şahıslar, kaçırdıkları Hüseyin B.'nin yakınlarını telefonla arayarak 250 bin YTL istedi.

Ancak çiftlikten sabaha karşı saat 04.00 sıralarında kaçan Hüseyin B. polise başvurarak kendisini kaçıranlardan şikayetçi oldu. Kadirli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, çete elemanlarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda Sefa Y. (36), Mustafa T. (46), Veli S. (52),Taşer Y. (30) ve Fatih Y. (33) adlı kişiler gözaltına aldı. Emniyette sorgulanan Sefa Y. ile Taşer Y. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çetenin elebaşı olduğu ileri sürülen İsmail K.'nın (60) yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 13:23:31
Güncelleme :1 Eylül 2008 Pazartesi 13:27:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?