19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Filipinliler'le dostluk köprüsü

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) İstanbul'da düzenlediği "Dünya Dış Ticaret Köprüsü" programına katılan Filipinli bazı iş adamları Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği'nin (OGİAD) davetlisi olarak Osmaniye'ye geldiler.

OGİAD toplantı salonunda bir araya gelen Filipinli işadamları ile Osmaniyeli işadamları, fikir alış verişinde bulundular. Lojistik/Deniz Taşımacılık şirketleri bulunan ve ülkesinde vergi rekortmeni olan Filipinli Nelson A. Tan, Osmaniye'nin cazip bir yer olarak gördüklerini ve burada da yatırım yapabileceklerini söyledi. OGİAD Başkanı Mahmut Keten'den yatırım şartları ile ilgili bilgi alan Nelson, "Artık dünya küçük. Benim gemilerim dünyanın her yanına taşımacılık yapıyor. Filipinler 7 bin 120 adadan oluşan bir devlet. Biz Denizciliği iyi biliyoruz. Gördüğüm kadarı ile Osmaniye doğu-batı, güney-kuzey kuşağında önemli bir lojistik merkezi. Biz de inovasyonla Osmaniye'de de bir merkez açabiliriz" dedi.

Tekstil ve hazır giyimde 20'den fazla ülkeye ihracat ve ithalat yapan Mohammed Abusing Shaedi ise Türkiye ile ticaret yaptıklarını ama bir körfez bölgesi olan Osmaniye'yi yeni öğrendiklerini, buradan dünyaya açılmanın daha kolay olduğunu ifade etti. Mohammed Abusing Shaedi, Filipinler'deki Türk okullarına da değinerek, "Eğitim konusunda çok güzel işler yapılıyor. Benim çocuklarımda bu Türk okullarında okuyor. Türkiye bize yeni bir anlayışı veriyor. Türk okulları ile dünya düzeyindeki eğitimin sonuçlarını, TUSKON ile de dünya ile nasıl ticaret yapılacağını öğreniyoruz. OGİAD'a ve tüm Osmaniyelilere teşekkür ediyoruz. Filipinler'e kadar gelip okul açtıkları için" şeklinde konuştu.

Konuklarını ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden OGİAD Başkanı Mahmut Keten ise; "Yurtdışı programlarımızdan sonra sıra yurtdışındaki yatırımcıları bölgemize çekmeye geldi. Osmaniye'nin bir marka olması için gerekirse ülke ülke, lobi çalışmaları yapacağız. Bunun için de çalışmalarımız göz önünde zaten" dedi. Keten, TUSKON'unun düzenlediği programda 139 ülkeden gelen 2 bin 300 iş adamı ile yapılan ticari görüşmelerinde çok faydalı geçtiğini belirterek, önümüzdeki günlerde Güney Afrika ve Irak'tan işadamlarını davet edeceklerini söyledi. Keten, "Osmaniye için yurt dışı ticari çalışmalarımız devam edecek" şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda Mahmut Keten misafirler adına Mohammed Abusing Shaedi'e üzerinde Osmanlı Tuğrası bulunan bir seramik tabak hediye etti. Shaedi ise Keten'e özellikle Türk okullarına sponsor oldukları için bir teşekkür plaketi verdi. OGİAD yönetimi Filipinli işadamlarına Osmaniye çevresini de gezdirerek bilgiler verdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 13:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?