20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

Futbol heyecanı başladı

ÜNİVERSİTELER ARASI 1. LİG FUTBOL GRUP MÜSABAKALARI

Üniversiteler Arası 1. Lig Futbol Grup Müsabakaları Osmaniye grubu maçları düzenlenen törenle start aldı. 4 üniversite takımının oluşturduğu grupta ilk gün Van 100.Yıl Üniversitesi ile Şanlıurfa Harran Üniversitesi takımları karşılaştı. Grupta bulunan Elazığ Dicle Üniversitesi ise müsabakalara katılmadı.

Osmaniye 7 Ocak Şehir Stadyumu'nda düzenlenen törende konuşan ev sahibi Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, "Üniversiteler arası 1. Lig Futbol Grup Müsabakaları ülkemizde çeşitli illerde yapılmaktadır. İlimizde, üniversitemizin de yer aldığı grup müsabakaları 29-31 Mart tarihlerinde yapılacaktır. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Van 100. Yıl Üniversitesi, Şanlıurfa Harran Üniversitesi ve Elazığ Dicle Üniversitesi'nin yer aldığı grup müsabakalarına, Elazığ Dicle Üniversitesi katılmamıştır. Bu grup müsabakalarından sonra grup birincileri, 4-8 Mayıs tarihlerinde Eskişehir'de düzenlenecek Süper Lig'e yükselme müsabakalarına katılacaklardır. Üniversite sporlarından futbol dalında Süper Lig, 1. Lig ve 2. Lig olmak üzere 3 lig bulunmaktadır" dedi. Sporun ilk şartının centilmenlik olduğuna değinen Prof. Dr. Büyükalaca, tüm takımlara başarı diledi.

Konuşmanın ardından Vali Celalettin Cerrah, Belediye Başkanı Kadir Kara ve Rektör Büyükalaca takım kaptanlarına çiçek vererek başarı diledi. Korkut Ata Üniversitesi oyuncuları ise misafir takımların oyuncularına hediyeler verdi. İlk günkü maçta Van 100.Yıl Üniversitesi ile Şanlıurfa Harran Üniversitesi takımları karşılaştı. Karşılaşmadan Harran Üniversitesi 2-1 galip ayrıldı. Bu arada çok sayıda öğrencide maçı izlemeye gelerek takımlara centilmence tezahürat yaptı.

ÜNİVERSİTELER ARASI 1. LİG FUTBOL GRUP MÜSABAKALARI
ÜNİVERSİTELER ARASI 1. LİG FUTBOL GRUP MÜSABAKALARI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2010 Pazartesi 13:33:01
Güncelleme :29 Mart 2010 Pazartesi 14:41:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?