18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Gayrimenkuller rayiç bedelden kiraya verilecek

Osmaniye Belediye Başkanı Davut Çuhadar, belediyeye ait kiralık gayrimenkullerin kira bedellerinin çok düşük olduğunu ve yeniden gerçek rayiçleri üzerinden kiraya verileceğini söyledi.

Kiracıların bugüne kadar çok cüzi miktarlarda kira ile oturduklarını belirten Başkan Çuhadar, "Ancak bunları dahi ödemeyenler var. Bütün bu iş yerleri Osmaniyeli’nin malıdır. Oralarda tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı vardır. Bizler bu hakkı korumak ve gözetmekle yükümlüyüz. Yoksa vebali bizlere olur" dedi.

Belediyenin 104 civarında kiralık iş yeri olduğunu kaydeden Çuhadar, bugüne kadar doğru dürüst kira bedeli tahsilatı yapılmadığını da ifade ederek, şunları söyledi:

"Buralardan alınacak paralar Osmaniye’ye, dolayısıyla Osmaniyeli’ye hizmet olarak dönecektir. Belediye olarak bunların takibini yapmak zorundayız. Emlakçılar Odası ile bir komisyon oluşturup, belirlenen iş yerlerinin gerçek piyasa kira rayicine göre kira tespiti yapacağız. Oturmak isteyenler bundan sonra böyle oturacak. Kimse benden bu konuda müsamaha istemesin. Kimse bu konuda baskı uygulamaya kalkmasın. Kiracılarımız da bu konuda gerçek kira bedelini göz önüne alarak kiralarını ödesinler. Aksi halde buralar yeniden kiraya verilecektir."

Bu arada belediyeye ait bahse konu iş yerlerinin bazılarının komik denecek miktarlarda kira bedeli verdiklerine dikkat çeken Belediye Başkanı Davut Çuhadar, ancak bunları bile ödemeyenlerin bulunduğunu bildirdi. Belediyenin hiçbir şekilde zarara uğratılmaması gerektiğine işaret eden Çuhadar, "Aksi takdirde bütün bunların hesabını vermek bize düşer. Ben vatandaşlarımın bu konuda bana hak vereceğini biliyorum" diye konuştu.

Osmaniye
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 16:53:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?