19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Gazaltı Kaynakçılığı Kursu sona erdi

Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) ve İş-Kur işbirliğinde düzenlenen 600 saatlik Gazaltı Kaynakçılığı Kursu'nun sertifika töreni yapıldı.

Osmaniye Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene Vali Zübeyir Kemelek, İş-Kur İl Müdürü Hamiyet Özkaya, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

600 saat olarak düzenlenen Gazaltı Kaynakçılığı Kursu'nu 18 kişi bitirdi. Dünya Bankası destekli projede kursa katılan 18 kişiden 10'u işe yerleştirildi.

Törende konuşan Vali Zübeyir Kemelek, "600 saatlik bir eğitim sonucunda gençlerimiz sertifikalarını aldılar. 18 kursiyerden 10'unun iş garantisi var. Kurs sonunda kursa katılanların öğrendikleri dalda iş bulmuş olmaları oldukça memnuniyet vericidir" dedi.

Vali Kemelek sözlerine şöyle devam etti: "Bizim görev ve yetkilerimizden bir tanesi toplumsal barış ve huzuru tesis etmek ve korumak. Bu aynı zamanda herkesin işinin olması ile mümkündür. Eğer; toplumda herkes kendi işinde çalışır, kendi geçimini temin etmek için sıkıntı çekmezse toplumsal barış kendiliğinden sağlanmış olur. Dolayısıyla bu faaliyetlerin bir diğer amacı da ülkemizde mevcut olan toplumsal barışı güçlendirmektir."

Kemelek, bir araya gelen İş-Kur ve MEKSA'nın hazırladıkları projelerin başarısına da değinerek, "Osmaniye, genç ve dinamik bir nüfusa sahip. Dolayısıyla Osmaniye'de bu tür kurslara daha çok ihtiyaç var. Bu nedenle bu tür kurslarımız devam edecek" şeklinde konuştu.

Daha sonra, kursu tamamlayan 18 kişiye başarı belgeleri verildi. Kursiyerlerden en başarılı ilk üç kişi, Avrupa standartlarında bir başarı belgesiyle ödüllendirildi. İlk üç dereceye giren Ahmet Dere, Hakkı Öz ve Ali Bozan belgelerini Vali Zübeyir Kemelek'ten aldılar. Diğer kursiyerler ise belgelerini Vali Yardımcısı Sadık Tunç ile kamu kurum ve kuruluşların müdürlerinden aldı. Bu kursiyerlerin, daha sonra yapılacak bir teste katılarak Avrupa standartlarında belgeye sahip olabilecekleri de belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 18:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih mehmet yüksek IP: 85.99.81.xxx Tarih : 11.09.2008 10:40:55

çalışmalar çok güzel emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum bir dahaki kurs dönemi kayıtları ne zaman onu öğrenmek istiyorum ve kursa kaydımın yapılması için bana ulaşılırsa çok memnun olurum tel: 0505 902 67 34 - ev tel:0328 825 01 56 çok teşekkürler iyi çalışmalar diliyorum