18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Gazi maaşına isim benzerliği haczi

Osmaniyeli gazi Selami Demir'in gazi aylığına, Eskişehir nüfusuna kayıtlı aynı isimli bir başka kişinin kredi kartı borcundan dolayı haciz konuldu.

Gazi maaşını çekmek için 6 Ağustos Pazartesi günü Ziraat Bankası Osmaniye Şubesi'ne giden Selami Demir, 900 YTL olan maaşından kesinti olduğunu anlayınca şok oldu. Daha sonra üyesi olduğu Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehitler, Dul ve Yetimler Derneği Osmaniye Şubesi'ne giden Selami Demir, olayı dernek başkanına anlattı. Bunun üzerine Dernek Başkanı Durmuş Öksüz, Demir ile birlikte Emekli Sandığı Adana Bölge Müdürlüğü'ne giderek konuyu araştırdı. Yapılan araştırmada; Selami Demir'in İstanbul 14. İcra Müdürlüğü'nde İş Bankası'na 3 bin 613 YTL borç ve Kadıköy 6. İcra Müdürlüğü'nde Denizbank'a borç dosyalarının bulunduğunu öğrendi. Maaşının 14. İcra Müdürlüğü'nün talimatı ile Emekli Sandığı tarafından kesildiğini, Denizbank'ın da maaş kesmek için sıraya girdiğini öğrendi. Ancak borçlu kişinin, aynı ismi taşıyan Eskişehir nüfusuna kayıtlı, İstanbul'da oturan Selami Demir olduğu belirlendi.

İsim benzerliğinden dolayı maaşı 270 YTL kesintiye uğrayan Demir, bu olayın ortaya çıkmasından sonra Emekli Sandığı'na yeniden başvurdu. Emekli Sandığı yetkilileri, maaştan kesilen 270 YTL'nin 14. İcra Müdürlüğü'nün 2006/5445 nolu dosyasına istinaden gönderildiğini, icra avukatı ise parayı almadıklarını söyledi. Gazi Demir, kendisine borçlu olduğuna dair hiçbir mahkemeden herhangi bir yazı dahi gelmediğini, sadece Emekli Sandığı'ndan "Maaşınızdan kesinti yapılacak" diye bir yazı geldiğini ifade etti.

Demir, maaşından kesilen paranın şu anda nerede olduğunu bilmediğini belirterek, sıkıntıya girdiğini, hakkını kanuni yollardan arayacağını söyledi. Dernek Başkanı Durmuş Öksüz ise, ilk defa böylesine ilginç bir olayla karşılaştıklarını ifade ederek, "Gazi üyemiz, başka birinin borcu yüzünden isim benzerliğinin kurbanı oldu. Maaşından haksız yere kesinti yapılarak hem moral olarak hem de ekonomik olarak sıkıntıya girdi. Şu anda kesilen paranın nereye gittiği de meçhul görünüyor. Dolayısıyla olan üyemize oldu. Hakkımızı arayacağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2007 Cumartesi 17:41:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil başol IP: 85.104.81.xxx Tarih : 7.08.2008 19:45:14

ülkemizin gazisinede içra geldiyse vay halimize. bitmişiz haberimiz yokkk. hani gazi maaşlarına içra yoktu başkan.