18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Gebelere ücretsiz aşı başladı

DOMUZ GRİBİ TEDBİRLERİ

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, Osmaniye'de gebelere ve okullara Pandemik Grip A (H1N1) aşılamalarının başladığını bildirdi. Cingöz, diğer adıyla Domuz Gribi'nden Osmaniye'de 3 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Cingöz, yaptığı açıklamada, Pandemik Grip A (H1N1) salgının ikinci dalgasının başladığına dikkat çekerek, "Kıtalararası salgının (Pandemi), havaların soğuması ile Aralık-Ocak ayında hız kazanacağı ve Şubat-Mart aylarında yavaşlayarak sona ermesi beklenmektedir. Ülkemizin uzun zaman aralığından beri ülke çapında yaşadığı ilk ciddi salgına karşı elimizdeki en güvenilir korunma yolu aşı var iken; insanlarımızın çoğunun ve kimi sağlık mensuplarının aşıdan korunmak için hasta olmayı göze alması endişe vericidir. Şu anda içinde bulunduğumuz Pandemik Grip salgını, aşılanmamış genç insanlarda, gebelerde, çocuklarda ve kronik hastalığı olanlarda ağır geçmekte ve ölümlere neden olmaktadır" dedi.

Türkiye genelinde Domuz Gribi'nden hayatını kaybedenlerin sayısının 353 olduğunu belirten Cingöz, "Bu vatandaşlarımızın üçü ilimiz nüfusundandır. İlimizdeki hastanelerde yatan hastalarımızın hepsi de aşısız ve yüzde 56'sı 15-44 yaş grubundaki vatandaşlarımızdır. Yatan hastalarımızın yüzde 79'unda kronik hastalık yoktur. Sağlık Bakanlığımızın emirleri doğrultusunda gebeliğinin son üç ayında olanlardan başlayarak aile hekimlerince davet edilen gebelere adjuvansız aşı uygulaması Merkez ilçede Osmaniye 250 yataklı Devlet Hastanesi ek bina ile 1 ve 2 Nolu Toplum Sağlığı Merkezinde, Kadirli ve Düziçi'nde Devlet Hastanesi'nde ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde, Sumbas'ta Toplum Sağlığı Merkezinde, Bahçe ile Hasanbeyli ilçelerinde ise Aile Sağlığı Merkezlerinde ücretsiz yapılacaktır. Okul aşıları ise bakanlığımızın son emirleri doğrultusunda öğrencilerin bağlı bulundukları okullarda oluşturulacak aşı odalarında hekim nezaretinde yapılacaktır. Aşı olmaya sonradan karar verenlerle okuldaki aşı gününü kaçıranların, 6 aydan yukarı ve 50 yaşından aşağıdaki sağlam veya kronik hastalığı olan bireylerin ve 65 yaş üzerindeki sağlam ve kronik hastalığı olanların aşılamaları ise Devlet Hastaneleri ve yurttaşların bağlı bulundukları Aile Sağlığı Merkezleri'nde ücretsiz olarak devam etmektedir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 12:47:05
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 14:12:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?