19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Genç çiftcilere eğitim

Çiftçiler eğitim projesi ile geleceğe hazırlanacak

Osmaniye Tarım İl Müdürü Ali Çeribaş, 2008 yılında uygulanmaya başlanan 'Genç Çiftçilerin Eğitim Projesi' kapsamında 2009 yılında Osmaniye'den 6 genç çiftçinin eğitim alacağını söyledi.



Eğitim süresince katılımcıların yol gideri, iaşe ve ibate bedellerinin Bakanlık tarafından karşılanacağını belirten Çeribaş, Osmaniye'ye ayrılan kontenjanlardan dördünün Ankara'da, ikisinin ise Adana 'da 6 hafta sürecek eğitime katılacağını ifade etti.

Kırsal kesim genç çiftçilere çağdaş tarımsal bilgi ve teknikleri aktaran eğitimlerin verilmesi gerektiğini ifade eden Çeribaş, "Kırsal kesimde yaşayarak, tarımsal faaliyet içinde ve tarımsal konularda eğitilmeyi bekleyen 15 -30 yaşları arasında genç nüfus kitlesi bulunmaktadır. Gençlerin atılgan ve girişimci, yeniliklere açık ve meraklı olmaları, risk üstlenmeleri, fedakârlığa katlanabilmeleri, yüksek enerji potansiyeli, atılım yapmak isteyen tarım sektörü için önemli bir sosyal olgudur." dedi.

Proje kapsamında Bakanlığın eğitim merkezlerinde eğitilmek üzere 2009 yılında Osmaniye'ye 6 kontenjan ayrıldığını ifade eden Tarım İl Müdürü Ali Çeribaş; bu eğitimlerle tarımsal üretim, işleme, pazarlama, tarımsal sanayi, kırsal eko turizm amaçlı çiftçi birliklerinin kurulmasının hedeflendiğini söyledi. Bu eğitime katılacak adaylarda aranan şartlar hakkında da bilgiler veren Çeribaş, "En az ortaokul mezunu olmak, 15-30 yaş arası olmak, köyde ikamet etmek ve tarımsal üretim yapmak, Gönüllü olmak, Önder çiftçi özelliği taşımak" diye konuştu. Çeribaş, eğitime katılmak isteyen adayların en geç 8 Ocak mesai bitimine kadar İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü'ne diploma ve nüfus cüzdan sureti ile birlikte şahsen başvurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Zaman
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 10:41:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?