17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Genç kızların umut kapısı

Osmaniye Vali Zübeyir Kemelek Kırsal Kalkınma ve Sosyal Gelişim Merkezi, genç kızların ve evli bayanların gözdesi oldu. Meslek edindirme kurslarının verildiği merkezden 5 ayda 241 kursiyer sertifika aldı.

Merkezde meslek kurslarının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler de yer alıyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Aykut Bulut, Vali Zübeyir Kemelek Kırsal Kalkınma ve Sosyal Gelişim Merkezi’nde basın mensupları ve protokol üyelerine bir tanıtım gezisi tertipledi. Tanıtıma Vali Zübeyir Kemelek ve eşi, Vali Yardımcısı M.Sadık Tunç, SYDV Müdürü Aykut Bulut, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir katıldı.

Merkezi davetlilere gezdiren Aykut Bulut, özellikle kadın, çocuk, engelli ve yaşlılar gibi pozitif ayrımcılıkla desteklenmesi gereken dezavantajlı vatandaşların ekonomik, sosyal, kültürel ve eğitim yönünden gelişimini ve yaşam kalitelerini artırmayı amaçladıklarını ifade etti. Merkezimizin inşaatına 2008 yılı Şubat ayında başlandığını 2008 yılı Ağustos ayında tamamlandığını kaydeden Bulut, arsa ve inşaat giderleri Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından karşılandığını anlattı. Bulut şunları kaydetti:

“İlimizin oldukça fazla göç alan bir il olması ve bu sebeple düzensiz kentleşme, istihdam, kent yaşamına uyumda zorluklar, eğitim, sosyal ve ekonomik alanlarda birçok sorun ortaya çıkmıştır. Merkezimiz sayesinde, yaşanan bu sorunların toplum üzerindeki etkisini en aza indirmeye çalışmaktayız. Kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmak amaçlanmıştır. Proje kapsamında merkezimizde giyim, makine nakışı, kilim, bilgisayar, bayan kuaförü, iğne oyası kursları açılmış olup şu ana kadar 16 kurs tamamlanmış ve 241 kursiyerimiz sertifika almıştır. Bugün itibari ile merkezimizde 12 kurs 221 kursiyer ile devam etmektedir. "

Merkezde kurs faaliyetlerinin yanında çeşitli sosyal etkinliklerin de gerçekleştirildiğini ifade eden Bulut, "Bu faaliyetler arasında; aile içi iletişim semineri, çocuklara ve kadınlara sinema gösterimi, çim hokeyi, voleybol, basketbol ve aerobik gibi sportif faaliyetler bulunmaktadır. Çocuklar için kreş faaliyetinde de bulunan merkezimiz bünyesinde Toplum Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği kurularak çocuklarımızın sportif faaliyetlere katılımları sağlanmıştır. Vakfımızda kayıtlı fakir ve muhtaç vatandaşlarımızdan 750 kişiye merkezimizin Aşevi'nden günlük yemek dağıtımı yapılmaktadır" şeklinde konuştu.
Tanıtımın sonunda kurslarını bitiren kursiyerlerin sertifikaları da basın mensupları tarafından verildi.

Törenin sonunda kursiyerler davul zurna eşliğinde oynayarak başarılarını kutladılar. Vali Zübeyir Kemelek, merkezin faaliyetlerinde emeği geçenlere teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 19:12:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?